Skäggduo ökade 400% – storsatsar på e-handel

"Skäggduon" siktar på att öka omsättningen med ytterligare 340 procent under 2017.

Vi har tidigare kunnat berätta om skäggduon Johan Lindell och Iman Khalaf, som i början av förra året startade sitt eget märke Nõberu of Sweden, som tillverkar skönhetsprodukter för män. 

De är inte direkt gröna i branschen. Johan Lindell har tidigare jobbat på den manliga nätbutiken Gents och Iman Khalaf är en välkänd barberare, som bland annat varit finalist i tävlingen skägg-SM. 

Annons

April: 438 procents ökad omsättning

Kanske är de unika kunskaperna om mäns skönhetsvårdsprodukter hemligheten bakom parets minst sagt snabbväxande framgångar under sitt första verksamhetsår. I april månad i år ökade de nämligen omsättningen med 438 procent jämfört med samma månad förra året.

Och för hela 2017 räknar duon med att öka omsättningen med hela 340 procent jämfört med 2016.

Ska satsa på större nätbutiker för män

Deras produkter finns, förutom i den egna e-handeln, även hos ett hundratal återförsäljare i totalt 19 olika länder. Hittills har de båda skäggproffsen dock främst riktat in sig på exklusiva barbershops och frisörsalonger, men det ska det bli ändring på nu.

Nästa storsatsning för Nõberu of Sweden blir nämligen större nätbutiker som säljer just skönhetsprodukter för män. Och grundarna menar att det inte bara handlar om att sälja mer, utan också om att i grunden förändra hur män ser på skönhetsvård.

- Vi vill förändra synen på manlig skönhetsvård, de män som gillar att vårda sitt yttre ska kunna vara bekväma i det, utan att dömas ut som omanliga, säger en av grundarna, Johan Lindell, i ett pressmeddelande.

"Växer lavinartat"

Och enligt Iman Khalaf är en av orsaken till företagets snabba framgångar är att den medvetenhet som kvinnor länge haft kring skönhetsvård, nu ökat även bland män.

- Män är mycket mer medvetna idag. När de förstått skillnaden på ett salongsschampo och ett de köper i matbutiken vill de inte gå tillbaka, det är därför marknaden för manlig skönhetsvård växer så lavinartat. Kvinnor har redan fattat skillnaden i flera år!

Nõberu of Sweden omsatte knappt 400 000 kronor under april 2017. 

Annons

Annons