Skånska Byggvaror kliver in i Danmark efter nytt förvärv

Byggvarujätten fortsätter sin nordiska expansion genom att köpa upp Pavillon, en återförsäljare av uterum och växthus i Danmark.

Våren 2012 köpte Skånska Byggvaror, som numera är en del av Byggmax, upp den norska e-handeln Grönt Fokus i ett försök att ta sig in på den norska marknaden.

Nu planerar man att ta nästa steg i sin nordiska satsning genom ett förvärv av danska Pavillon, ett etablerat varumärke inom uterum, växthus, orangerier, paviljonger och stugor.

Annons
Annons

– Efter vårt förvärv av Grönt Fokus 2012 och vår framgångsrika försäljningsutveckling i Norge ser vi fram emot att ännu en gång ta vårt affärskoncept till en ny marknad. Vi ser goda förutsättningar att expandera starkt inom ramen för Pavillons väletablerade varumärke i Danmark, säger Anders Johansson Eickhoff, VD Skånska Byggvaror.

Ska utveckla marknaden

Pavillon grundades 2000 och har idag 12 medarbetare. Utöver ett huvudkontor i Odense har man även showroom i Odense, Middelfart och Osted, samt säljer sina produkter på nätet, via telefon och personliga besök.

Utöver försäljning kan man även hjälpa till med installation av produkterna med egna montörer, och tillsammans med Skånska Byggvarors sortiment och leveranskoncept, planerar man att ta ytterligare marknadsandelar.

– Vi är glada över att bli en del av Skånska Byggvaror och deras förmåga att snabbt växa och utveckla marknaden. En förmåga vi sett i både Sverige och Norge som kommer att stärka Pavillons varumärke ytterligare i Danmark, säger Jan Ladefoged, daglig ledare i Pavillon Danmark A/S.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!