Smartphoto hoppar på skoltåget – erbjuder kunderna fotokurs

Smartphoto vill hjälpa sina kunder att göra det mesta av sina bilder.

En av de hetaste e-handelstrenderna just nu är att erbjuda sina kunder mervärde i form av extra innehåll på sajten. Det kan handla om artiklar, tips eller skolor om hur man gör det mesta av företagets produkter. Bakker.com har till exempel en videoskola där företaget lär ut hur man planterar och tar hand om växter och Inet erbjuder en kurs i hur man sätter ihop sin egen dator.

Nu hoppar Smartphoto.se på utbildningståget med en kurs i hur man tar bra bilder. Precis som hos Bakker.com och Inet sker utbildningen förstås online och kostar ingenting för kunden att delta i.

Annons

- Vi är experter på att framkalla bilder. Våra produkter håller en hög kvalitet, men självklart avgörs slutresultatet av vilken bild kunden väljer att trycka på sin fotoprodukt. En bättre tagen bild ger ett bättre slutresultat. Vi ser det som en vinst både för oss och för kunden att erbjuda ett mervärde i form av fotokurser online, säger Maria Sillén-Sittner, marknadschef på Smartphoto.

Bättre kvällsbilder del av utbildningen

Kurserna kommer att bestå av några minuter långa informationsfilmer som ska publiceras löpande och sedan finnas tillgängliga på Smartphotos hemsida. Utbildningen tar bland annat upp hur man fotograferar på kvällen utan blixt och hur man säkerhetskopierar sina bilder.

- Vi kommer att se till att täcka alla delar som behövs för att fotografera och behandla dina bilder på bästa sätt, säger Maria Sillén-Sittner.

Smartphotos fotokurser sker i samarbete med utbildningsleverantören Moderskeppet. 

Annons