Snart kan du e-handla direkt från kylskåpsdörren

Med hjälp av Samsungs nya smarta kylskåp kan du se vad som saknas i kylen medan du är i butiken och e-handla direkt från kylskåpsdörren.

Snart går det att se vad som finns i kylen utan att öppna den, och nej det handlar inte om något så trivialt som en glasdörr, utan om en skvätt modern teknologi. Samsung har nämligen tagit fram ett ”smart kylskåp” utrustat med kameror, som tar bilder varje gång du öppnar dörren, så att man med hjälp av en app kan kolla vad som finns i kylskåpet var man än månde befinna sig.

Utöver kameror pryds kylskåpet även av en 21,5-tums pekskärm, som förutom att den ska fungera som en slags ersättning för alla kylskåpsmagneter med allehanda bilder och kom-ihåg-lappar, även kan användas för att surfa på och som en sorts kommando-central för det digitala hemmet.

Annons

Smakar det så kostar det

Kylskåpet är även utrustat med mikrofoner och som första tredjepartstillverkare har Samsung valt att använda sig av Amazon Alexa. Samma teknik som lanserades av Amazon under 2014 och bland annat används i e-handelsjättens smarta högtalare Amazon Echo.

Det är i dagsläget inte möjligt att fråga kylskåpet vad som finns inuti men med hjälp av Alexa ska det vara möjligt att be kylskåpet att skapa en inköpslista på Amazon. Samsung har även lagt till ytterligare e-handelsfunktioner i samarbete med MasterCard som gör det möjligt att handla dagligvaror från bland annat FreshDirect och ShopRite direkt från kylskåpet.

Den smarta kylen visades upp under CES-mässan (Consumer Electronics Show) i Las Vegas och har fått det snitsiga namnet The Samsung Family Hub Refrigerator. Det kommer att komma ut i butik någon gång i maj, åtminstone i USA, och kosta runt 5 000 dollar, cirka 42 500 kronor.

Annons