Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Den snabbväxande nätsporthandlaren noterade en ny all time high med över 100 000 beställningar i september.

Sportamore kunde visa upp en försäljningsökning på 51 procent till 131,5 miljoner kronor under det andra kvartalet. Det efterföljande kan bli minst lika bra, åtminstone om man tittar på septembers försäljningssiffror då Sportamore såg den hittills största orderingången sedan starten.

– Under september lade våra kunder närmare 2,5 order i minuten och för första gången har vi en total orderingång på mer än 100 000 order på en månad. Detta är en fantastisk milstolpe och en lovande start på den viktiga höstförsäljningen, säger Johan Ryding, VD för Sportamore.

Annons
Annons

Växer så in i Norden

Sportamores målsättning under 2015 har varit fortsatt försäljningstillväxt och att plocka marknadsandelar på samtliga sina marknader. Bolaget har marknadsfört sig allt mer i de nordiska länderna, något som nu verkar betala av sig.

– Extra glädjande att våra intensifierade satsningar på marknadsföring i Norge, Finland och Danmark ger resultat. Order från marknader utanför Sverige står i september för nära 40 procent av totalen, säger Johan Ryding.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!