Stadium ställer om till e-handel – ett tiotal får gå

Och 35 tjänster flyttas.

Butikskedjan Stadium meddelar nu att de gör en omorganisation på grund av företagets ökade fokus på e-handel. Företaget ska nu slå ihop marknads- och försäljningsavdelningarna till en ny enhet som hamnar i Stockholm. Konsekvenserna är bland annat att “ett tiotal tjänster” blir varslade och 35 tjänster flyttas från Norrköping till Solna.

- Vi satsar framåt och utvecklar vår verksamhet i takt med den ökande digitaliseringen. Det handlar om att kompetensutveckla och stärka våra interna resurser inom digital kommunikation och e-handel samt att effektivisera vår verksamhet för att fortsätta utmana oss själva och branschen. Förhoppningen är att majoriteten av de 35 direkt berörda följer med till Solna, säger Magnus Wåhlander, General Manager på Stadium.

Annons

Tre kontor blir ett

Den nya enheten som alltså kommer inkludera marknad och försäljning ska vara lokaliserad i Solna Business Park i Stockholm. Den nya organisationen beräknas vara på plats i början av 2019.

- Vi har haft tre samtida kontor i Stockholm som vi nu slår ihop till ett vilket underlättar det dagliga arbetet. Vi bedömer att det finns flera fördelar med att göra det, som närhet till samarbetsparters, fler av våra butiker och bättre förutsättningar att rekrytera den kompetens som krävs för fortsatt utveckling, säger Magnus Wåhlander.

Centrala delar i Stadium Groups verksamhet såsom ekonomi, etablering, HR och IT blir kvar i Norrköping, meddelar företaget.

Annons