Stenkoll på siffrorna gör Lekmer lönsamma

Lekmer omsatte nära en halv miljard förra året och man är nu lönsamma enligt företagets VD.

Vi rapporterade nyligen om Lekmers lagerflytt som inte gått helt enligt planerna. Siffrorna ska dock peka rakt uppåt för leksaksbutiken och det separata bokslutet för Lekmer lades nyligen ut.

Nätbutiken omsatte 484 miljoner kronor förra året och även om allabolag visar lite rött så ska företaget vara lönsamt.

Annons

- Jag ser oss faktiskt som lönsamma då "årets resultat" kan innehålla diverse bokslutsdispositioner, säger Fredrik Palm, VD på Lekmer.

Det är förstås en fin försäljningsökning med över 50 procent där man också gått ifrån ett minusresultat föregående år. För att lyckas med detta har man hållit stenkoll på siffrorna inom bolaget.

- Vi har fantastiska medarbetare som tillsammans springer mot samma mål. Sedan håller vi koll på grundläggande KPI:er, till exempel hur stora olika kostnader, både rörliga och fasta, är i förhållande till försäljningen samt att försäljningen samtidigt håller den tillväxt vi planerat för. Vi arbetar ständigt för att optimera verksamheten och styr mot uppsatta mål, berättar Fredrik Palm.

Man ska ha en fortsatt god tillväxt detta år även om lagerflytten ska ha påverkat tillväxttakten. Något som dock tagits med i beräkningarna.

- Vi hade inför flytten räknat med att tillfälligt få slå av lite på takten i Q2 för att starta upp det nya lagret, vilket vi också gjort, säger Fredrik Palm.

Nu ska det nya robotlagret fungera och man jobbar med att trimma in det ytterligare inför julhandeln. Samtidigt säger Fredrik att man fortsätter arbeta stenhårt med att förbättra sortiment, teknik och den allmänna kundupplevelsen.

 

På bild: Lekmers robotlager

Annons

Annons