Steve Jobs porträtt för 250 000 i e-handlarens nya butik

I dag öppnar e-handlaren sitt "upplevelsecenter".

Scandinavian Photo meddelade i slutet av förra året att de skulle stänga flera butiker för att istället satsa allt på en flaggskeppsbutik i Stockholm. Butiken skulle vara på 865 kvadratmeter och agera mötesplats för alla foto- och videointresserade.

LÄS ÄVEN: Scandinavian Photo stänger butiker - satsar på flaggskepp

Annons

I dag meddelar Scandinavian Photo att dörrarna har öppnats.

- Vi är mycket stolta över att nu öppna något som verkligen lever upp till begreppet upplevelsecenter. Vi vill att detta ska bli en mötesplats för alla som har intresse för foto och film där alla kan få inspiration och hjälp att komma igång, säger Scandinavian Photos styrelsordförande, Anders Halvarsson, i ett pressmeddelande.

Under öppningsdagarna kommer butiken att bjuda på inspirerande föreläsningar och workshops av framstående föreläsare och fotografer inom olika områden.

- I samband med öppningen av den nya butiken så stängs övriga Stockholmsbutiker, meddelar Scandinavian Photo.

"Äntligen kunna öppna en fysisk butik"

I butiken finns även så kallade shop-in-shops och där finner vi e-handlaren Spart, som nu alltså satsar fysiskt. Spart startades som ett onlinegalleri och en e-handel för fotokonst och illustrationer. Sparts fotouställning hos Scandinavian Photo ska vara permanent.

- Vi är otroligt stolta över att äntligen kunna öppna en fysisk butik och galleri. Att dessutom kunna presentera bilder av Albert Watson, Carlo Bosco och våra fotografer vi arbetar med är förstås riktigt stort, säger Anna Lundholm, art director på Spart.

Albert Watson är berömd för sina porträtt av hyllade personligheter och kanske speciellt för porträttet av Steve Jobs, som hans företag Apple valde att använda efter att Jobs gått bort i cancer.

Från och med idag ställs det världsberömda porträttet ut på Sparts shop-in-shop i Scandinavian Photos nya butik på Vasagatan 14 i Stockholm. Porträttet ingår i utställningen ”Konst för alla väggar” och priset kommer att gå loss på 250 000 kronor.

Annons

Annons