Svensk fönsterjätte tar sin näthandel till nya länder

Fönsterleverantören Inwido lanserar e-handel under varumärket Sparwindows i Storbritannien och Irland.

Det senaste året har rapporterna om en växande bygghandel på nätet duggat tätt, och aktörer som Bygghemma och Byggmax har båda visat upp fina resultat. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att fler företag i byggbranschen nu siktar på att bygga ut sin närvaro på nätet.

I dag meddelar Inwido, som enligt ett pressmeddelande är Europas största leverantör av fönster, att företaget ska starta e-handel i Storbritannien och Irland.

Annons

- Dessa länder tillhör de marknader i Europa som växer snabbast inom e-handel för tillfället, inte minst när det gäller fönster, skriver bolaget i meddelandet.

Har e-handel i sex länder

De nystartade e-handelssidorna kommer att gå under varumärket Sparwindows, som är en engelsk version av Sparvinduer. Det grundades i Danmark 2006 och är nu en del av Inwidos affärsområde för e-handel.

- Våra kollegor inom e-Commerce har tio års erfarenhet av försäljning online. Konkurrenskraftiga priser samt en flexibel och kundnära verksamhet har gett oss en marknadsledande position inom försäljning av fönster och dörrar på nätet till privata kunder, kommenterar Inwidos VD och koncernchef Håkan Jeppsson.

Satsningen innebär att Inwido nu finns med sitt e-handelskoncept i sex länder; Danmark, Irland, Norge, Storbritannien, Sverige och Tyskland. Inwido har ca 4 000 anställda och omsatte under 2015 cirka 5,2 miljarder kronor.

Annons