Svensk mobilteknik för e-handel går utomlands

Global expansion börjar i Danmark?

Under förra året kunde vi berätta att e-handelsleverantören ShopLogiQ bytt namn till Touchize och samtidigt fått Wellstreet som investerare. Touchize jobbar med teknik som ska göra det enklare att ta på e-handlarnas nätbutiker och då med speciellt fokus på mobil handel.

LÄS ÄVEN: ShopLogiQ blir Touchize och får Wellstreet som investerare

Annons

"En betydligt mer global strategi"

Nu händer det grejor igen hos e-handelsleverantören, som idag meddelar att de öppnar ett kontor i Danmark. I samband med utlandsexpansionen så får företaget även en dansk vd i Jesper Deleuran.

- Det som lockade mig med Touchize var att deras teknik fyller ett så tydligt behov inom den mobila e-handeln och att det är en sådan unik produkt, som har en global potential. Att ta steget till Danmark är ett viktigt första steg i en betydligt mer global strategi, men mer kan jag inte säga för tillfället, berättar Jesper Deleuran i ett pressmeddelande.

Touchize ska också ingå ett partnerskap med DanDomain, som sägs vara Danmarks största hosting- och e-handelsleverantör. Touchize teknik testas just nu hos en handfull av DanDomain e-handelskunder.

"Något helt unikt för mobil handel"

Tydligen så ska Touchize även ha visats upp under en konferens som hölls av FDHI, den danska motsvarigheten till Svensk Digital Handel, och där fått ett märkbart genomslag.

- Jag måste erkänna att jag var lite tveksam först, men i samband med FDIH-konferensen såg jag själv hur e-handlarna reagerade när vi visade pilotbutikerna och då visste jag att vi hade något helt unikt för mobil handel, säger Kathrine Svendsen, e-handelsspecialist på DanDomain.

Annons