Sverige hyllar Prisjakts annons: ”Helt galen respons”

Annorlunda jobbannons ska filtrera bort sökande som trivs bättre på en "mer konservativ" arbetsplats.

Oavsett om man är på jakt efter ett nytt jobb eller inte är chansen stor att man under de senaste dagarna har stött på Prisjakts senaste jobbannons. Prisjämförelsesajten söker nämligen en “desillusionerad redovisningsansvarig” till sitt kontor i Ängelholm - vilket har fått rejält med uppmärksamhet på sociala medier.

Ingen själ och död blick

Som titeln antyder är Prisjakt nämligen inte ute efter vilken redovisningsansvarig som helst. Ska du uppfylla kraven ska du helst hålla koll på hur ofta kollegorna tar för sig ur den gemensamma fruktskålen och man får gärna vara "typen som följer upp barnens veckopeng med paretodiagram". Personen som får jobbet behöver bland annat också ha 10-15 års erfarenhet av ekonomiarbete.

Annons
Annons

- Du har med andra ord ingen själ kvar, men det är ok för oss, intygar Prisjakt, som ser framför sig att sin nya kollega har “den där stadiga men döda blicken som kommer av att upplevt för många bokslut”.

Något som inte heller behövs för tjänsten är kreativitet.

- Historiskt så har kreativitet och bokföring oftast slutat med fängelse, motiverar företaget.

Har visats över 250 000 gånger

För Ehandel.se förklarar Prisjakts HR-chef Linus Jonkman, som uppges vara hjärnan bakom tilltaget, att jobbannonsen har fått ett varmt mottagande. 

- Det har var varit en helt galen respons. Bara på själva jobbsajten Blocket Jobb har annonsen lästs över 250 000 gånger och då har den spridits minst lika mycket på Facebook, Linkedin, och så vidare. Det har kommit massor av mail tillbaka och de är en blandning av hyllningar och ansökningar, säger han.

Hur tänkte ni när ni skrev den?

- Vi tänker att vi är en arbetsplats som är befriad från statustänkande och där vi gillar tanken på att man kan vara sig själv på jobbet. Därför känner vi att en sån här annons som är lite bananas och framför allt väldigt informell, blir ett sätt att filtrera bort sökanden som trivs bättre på en mer konservativ arbetsplats.

20 ansökningar bland 100 mail

Förutom att den sätter en humoristisk ton över vilken arbetsplats den nya medarbetaren kan förvänta sig att komma till, ger en udda annons även bättre spridning, menar Linus Jonkman. 

Annons
Annons

Hur många ansökningar har ni fått?

- Vi har fått in drygt hundra mail och en massa meddelanden. Men just nu ser jag vid snabb överblick kanske 20 ansökningar.

Den sista dagen för att söka jobbet hos Prisjakt är den 7 augusti. Företaget hoppas på att ha sin nya och humoristiska medarbetare på plats den 1 oktober.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!