Tailor Store ersätter måttbanden med artificiell intelligens

"Måttbanden har hindrat oss från att skala upp verksamheten".

Tailor Store, som i mars i år fick en ny vd, kommer nu med nästa stora nyhet. Den kommer i form av en mobil app som beräknas göra stordåd för företagets försäljning av skräddarsydda kläder.

LÄS ÄVEN: E-handlaren Tailor Store får en ny vd

Annons

Den nya smartphoneappen är nämligen försedd med artificiell intelligens som mycket snabbt och smidigt ska lista ut kundernas kroppsmått.

- Det är med hjälp av bland annat artificiell intelligens och maskininlärning som algoritmen i appen kan räkna ut kundens kroppsmått. Allt som behövs är två bilder på kunden samt deras längd och vikt, förklarar Tailor Store.

"Problemet har alltid varit mätprocessen"

Tailor Store har tidigare delat ut måttband vid olika fysiska tillställningar. Även om måttband är ett bra sätt att ta sina kroppsmått, så ska dessa ha begränsat e-handlarens verksamhet.

- Vårt största problem har alltid varit mätprocessen. Man kan säga att måttbanden har hindrat oss från att skala upp verksamheten. Många människor äger inte ens ett måttband och i de fall de gör det blir det ofta fel när de ska mäta sig själva, säger företagets medgrundare och nya vd Magnus Loodberg.

"Slut med onödiga transportreturer"

Den nya appen sägs förenkla processen kring mätningen så pass mycket att företaget nu skruvar upp målet till att sälja 1 000 skjortor om dagen. Detta ska möjliggöra att företaget kan fördubbla sin omsättningen fram till år 2020. Appen sägs samtidigt kunna skapa vågor även utanför Tailor Stores egen verksamhet.

- Vi tror att detta är en tjänst som kan förändra hela klädbranschen. Från att ha delat in människor i storlekar som small och medium, kan man nu - utan att ens mäta sig själv - få helt måttanpassade plagg hemskickade till sig inom en vecka. Då är det slut med onödiga transportreturer och överproduktion, som senare får reas ut och till slut kanske till och med slängas, säger Magnus Loodberg.

Appen heter Tailor Store Size:Me och ska nu finnas tillgänglig för Apple- och Androidenheter.

Annons
Annons