Tailor Store expanderar med nytt skrädderi på Sri Lanka

Planerar nytt skrädderi på 5 000 kvadratmeter, varav de första 1000 ska vara klara för inflyttning i vår.

E-handeln Tailor Store har tidigare köpt 28 000 kvadratmeter mark på Sri Lanka som nu ska användas till att anlägga ett nytt skrädderi. Planen är att den nya anläggningen ska vara på 5 000 kvadratmeter när den är helt färdig, men i ett första skede är det ett skrädderi på 1000 kvadratmeter som ska byggas.


Nytt skrädderi håller på att byggas

Annons

- Vi har börjat bygga på den nu. Det blir inflyttning i den första delen någon gång i mars eller april. Vi kör för fullt och därför behöver vi nya utrymmen, säger Jan Höjman, VD på Tailor Store.

Hyr lokal i väntan på ny anläggning

Det nya bygget, som kommer att ha plats för 125 anställda, ska fungera som ett tillägg till den nuvarande anläggningen, så det är alltså en expansion av verksamheten det är fråga om. I dagsläget har Tailor Store 400 anställda medarbetare i ett skrädderi på Sri Lanka, och drygt 100 som arbetar i lokaler som företaget hyr. Det är de sistnämnda som ska flytta in i det nya skrädderiet.


Jan Höjman besöker skrädderiet

Ehandel.se skrev nyligen om att Tailor Store breddade sin verksamhet till Kanada, Sydafrika och Nya Zeeland.

Har bygget på Sri Lanka med det att göra?

- Allt hänger samman men egentligen expanderar vi mer och lite snabbare i Europa, särskilt i Storbritannien, säger Jan Höjman.

Han berättar samtidigt att det varit ett framgångsrikt koncept att anställa en så kallad country manager i Storbritannien som har koll på landets marknad och som bland annat ansvarar för att marknadsföra Tailor Store i sociala medier i landet.

- Nu har vi precis anställt en motsvarande person i München som ska ansvara för våra tysktalande marknader och vår förhoppning är att det ska ge lika bra resultat.

Annons

"Goda möjligheter att rekrytera"

När Ehandel.se pratar med Jan Höjman är han nyligen hemkommen från Sri Lanka där han och resten av företagets personal i Sverige varit på besök i två veckor för att träffa sina kollegor i landet, och i samband med det få insyn i hur produktionen går till. Att den har hamnat i just Sri Lanka beror enligt Jan Höjman bland annat på att en av Tailor Stores grundare tidigare har varit utbytesstudent i landet.

- Sen är Sri Lanka bra på att producera textil, det är en an landets största exporter. Så där finns bra material och även goda möjligheter att rekrytera duktig personal.


Ramesh, en av Tailor Stores erfarna skräddare

Annons