Team Sportias e-handel i konkurs – nätbutiken stängd

"Saknar förmåga att betala förfallna skulder".

Så sent som i november kunde vi berätta att Team Sportia skulle storsatsa på e-handeln för att få rätsida på affärerna. Nätbutiken var “extremt viktig” och butikerna skulle digitaliseras, hette det då.

LÄS ÄVEN: Team Sportas e-handelsplan för att bli sportbutikernas vinnare

Annons
Annons

"Befinner sig i förändringsfas"

Så blev det inte. Bara några månader senare visar det sig nu att företaget bakom nätbutiken, som alltså inte är Team Sportia själva, gått i konkurs, berättar Market.

Den som går in på Team Sportias hemsida kan alltså inte längre handla i e-handeln, där vederbörande istället möts av budskapet att sidan “befinner sig i en förändringsfas”.

Företaget som ska ha drivit e-handeln hette Aitrops Event AB och ingick i en koncern med flera sportrelaterade bolag. I bolagets styrelse sitter bland annat Claes Meldgaard, som även är en av personerna bakom Team Sportia. Han är också en av dem som enligt Market har undertecknat konkursansökan.

- Bolaget saknar förmåga att betala sina klara och förfallna skulder. Denna oförmåga är inte endast tillfällig och bolaget är således insolvent, står det i ansökan. 

Minus nio miljoner

Koncernen där e-handelsbolaget ingick tycks ha brottats med ekonomiska problem och moderbolaget landade under 2016 på ett resultat på cirka minus nio miljoner kronor. För Aitrops Events del landade den senaste resultaträkningen på minus 161 000 kronor.

Även ett annat bolag i samma koncern som e-handelsbolaget, Active Sport Groupe Europe AB, har försatts i konkurs. Bägge konkurserna beslutades i Jönköpings tingsrätt den 9 mars.

Ehandel.se söker Team Sportia för en kommentar.

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!