Teknikmagasinet nära konkurs – ska lösa krisen med e-handel

Har försatts i rekonstruktion av Solna Tingsrätt.

Akuta likviditetsproblem och en skuldbörda som “växt sig allt större de senaste åren”. Till slut gick det inte längre och nu har Solna Tingsrätt beslutat om rekonstruktion för Teknikmagasinet. Det rapporterar tidningen Market, som också har fått kontakt med advokaten Kent Hägglund, som har utsetts till rekonstruktör i ärendet.

"Finns förutsättningar att lyckas"

Han berättar för tidningen att processen har gått väldigt snabbt.

Annons

- Men jag bedömer att det ändå finns förutsättningar för en lyckad rekonstruktion, säger han.

I tingsrättens beslut om rekonstruktion går det att läsa att Teknikmagasinets ekonomiska problem beror bland annat på minskad kundtillströmning och kostnader för flytt av centrallager.

Exakt hur bolaget ska komma på fötter igen är fortfarande oklart, men Kent Hägglund tar upp att mer e-handel kan vara en väg framåt.

- Det handlar om färre butiker, i viss mån att göra sig av med medarbetare, men också att satsa mer på e-handel, säger han.

E-handeln har vuxit

Och allt är inte nattsvart hos teknikföretaget. I rekonstruktionsbeslutet står det bland annat att Teknikmagasinets e-handel har vuxit de senaste åren, dock från låga nivåer.

Teknikmagasinet grundades 1989 och har i dag över 130 butiker samt e-handel i Sverige, Norge och Finland. Företaget har cirka 450 anställda. Under sitt senaste räkenskapsår, som tog slut den 30 april 2017, omsatte företaget 825 miljoner kronor. Vid samma tillfälle uppgick bolagets skulder till 155 miljoner kronor.

Annons