Tidningsjätte bildar nytt leveransföretag

Vill dela ut e-handelspaketen med morgontidningen.

Brev, paket, matkassar och en portion frukost. Och så morgontidningen förstås. Det leveranserbjudandet vill mediakoncernen Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, nu ge kunderna. Det görs genom att koncernen bildar ett nytt bolag, som fått det passande namnet Svensk Hemleverans.

- Vi gör det vi heter. Vi levererar allt möjligt hem till brevlådor och dörrhandtag, och vi täcker en stor del av Sverige med vår distribution, så vad är mer naturligt än att döpa det nya bolaget till Svensk Hemleverans; det är klockrent! säger Svensk Hemleverans vd Jan Persson i ett pressmeddelande.

Annons

Idén om att leverera e-handelspaketen redan före frukost är NTM dock inte ensamma om. Vi har bland annat tidigare kunnat berätta om logistikföretaget MorgonTidig Distribution, som tagit sig an ett liknande koncept.

LÄS ÄVEN: Nu kan kunden få sitt paket lagom till frukost

Tre företag blir ett

Bakgrunden för NTM:s del är att företaget tidigare hade tre distributionsföretag, som alla hade sin bas i distribution av både koncernens egna och av andra mediaföretags tidningar. Två av bolagen har nu gått ihop och tillsammans alltså blivit det nya bolaget Svensk Hemleverans.

Det nya företagets marknader blir Östergötland, norra Småland, Uppland och Gotland samt Norrbotten.

Till sin hjälp har företaget 1100 medarbetare och en befintlig fordonspark. Sedan 2015 har NTM-koncernen även ett samarbete med Bring Citymail. Det samarbetet ska ha gjort att utdelningsverksamheten ska ha vuxit och målet för 2018 är nu att man ska dela ut hela 32 miljoner brev. Under nästa år hoppas man på att kunna dela ut 42 miljoner brev.

"Kan leverera allt"

Men även matkassar, paket och en massa annat ska alltså kunna köras ut.

- Vi kan leverera allt som en distributör kan ha med sig. Vi är igång dygnet, runt året runt, och vad kan väl vara bättre än att få både morgontidningen, breven och brödet levererat hem till dörren lagom till frukosten, säger Svensk Hemleverans vd Jan Persson.

I NTM ingår bland annat Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Folkbladet, Västerviks-Tidningen, Motala & Vadstena Tidning, Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar, Upsala Nya Tidning, flera tv- och radiostationer samt ett antal tryckerier.

Annons

Annons