Trademax öppnar showroom

Nytt koncept ska förstärka nätmöbeljättens framgångsrika e-handel.

Möbelföretaget Trademax, som blivit stora genom att sälja möbler på nätet, går nu mot strömmen och startar fler fysiska butiker.

Nya butikerna blir showrooms

Företaget driver sedan tidigare flera fysiska butiker, men de flesta av dessa ligger långt utanför city och har mer karaktären av stora varuhus. Genom att starta tre nya citybutiker hoppas företaget nu kunna bygga upp ett butik/showroom-koncept.

Annons
Annons

Först ut kommer citybutiken i Malmö att vara, därefter följer citybutiker även i Norrköping och Gävle.

Komplement till nätbutiken

Enligt Trademax VD, Christian Eriksson, kommer de nya butikerna att fungera som ett komplement till nätbutiken, som är den fortsatt största kanalen.

- Online är och förblir vår primära kanal, butikerna är en viktig del i vår strategi men visar naturligtvis endast en väldigt liten del av vårt omfattande sortiment. Att expandera vårt butik/showroom koncept är ett fortsatt steg i att säkerställa att vi på alla sätt ger våra kunder hög service, skriver Christian Eriksson i ett mejl till Ehandel.se och fortsätter:

- Våra showroom ger kunderna möjlighet att uppleva våra möbler fysiskt samt ställa frågor till vår personal och även få guidning i vårt stora sortiment online. Vi har sett väldigt positiva synergier mellan online och fysiska butiker där vi ser en tydlig koppling mellan ett ökat intresse online i de områden där våra fysiska butiker finns. 

Trademax startade som ett litet familjeägt företag 2008 men är idag ett av Nordens största möbelvaruhus på nätet och ingår numera i Bygghemma Group.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!