Traderas VD om de tekniska uppgraderingarna

Hösten ska bjuda på flera nyheter för både säljare och köpare.

I går kunde vi läsa om hur Tradera vänt bolaget till vinst efter några grå år med ifrågasatta satsningar. Nu ska bolaget vara på rätt köl igen och till hösten utlovas en hel del nyheter.

Vi frågade Stefan Öberg, VD på Tradera, vad e-handlare kan vänta i och med den nya plattformen.

Annons

Flera e-handlare verkar efterfråga förbättringar i Traderas API (gränssnitt) och det ska komma en del nyheter.

- Vi har uppdaterat vårt API med push notifications – så handlaren direkt ser när en vara har sålts. Vi har också skrivit en ny och mycket enklare API-dokumentation. Nu är det enkelt att integrera direkt med Tradera, meddelar Stefan Öberg från hängmattan. 

Snyggare och snabbare appar

Mer information om API:et ska finnas här. För slutkonsumenterna ska det vara trevliga saker på gång och bland annat ska man rulla ut helt nya mobila appar.

- På köpsidan så bygger vi också nya native-appar som lanseras i fjärde kvartalet. De kommer bli snabbare och snyggare, berättar Stefan Öberg.

"Rullar ut vår nya betallösning"

På betalsidan ska man även lanserat en hel del nyheter i och med den nya tekniska plattformen.

- Vi rullar successivt ut vår nya betallösning som gör det mycket enklare och säkrare för bade köpare och säljare. Säljaren lägger bara in sitt bankkontonummer. Köparen kan sedan betala hur han eller hon vill, med kort eller PayPal och senare också andra metoder. Vi ser till att pengarna betalas ut till säljaren.

Stefan Öberg fötydligar även situationen gällande de 30 miljoner kronor man fått av PayPal. De ska inte ha påverkat resultatet.

- Vi har utfört testjobb åt PayPal. Våra kostnader för det har vi återfakturerat till moderbolaget. Det finns alltså med både på kostnadssidan och intäktssidan och påverkar därför inte resultatet, men förstås omsättningen, avslutar Stefan Öberg.

Annons

Annons