Tre butikskedjor byter plattform på rekordtid

Ny e-handelsplattform och nytt ordersystem för hela Venue Retail.

Venue Retail Group är en ledande aktör inom väskor, skor och accessoarer i Sverige och Norge. Totalt har detaljhandelsgruppen 131 butiker vilket inkluderar kedjorna Accent, Morris och Rizzo.

I slutet av förra året berättade vi hur Venue Retail slängt ut den internationella e-handelsplattformen Intershop och istället valt den svenska lösningen Viskan eStore.

Annons
Annons

Redan då hade man flyttat över Accent till Viskans system och Rizzo och Morris skulle följa kort därefter. Nu meddelar bolaget att flytten är klar och man har därmed helt lämnat Intershop bakom sig.

- På rekordkort tid har vi genomfört ett lyckat plattformsbyte för accent.se, rizzo.se och morris.no. Vi får nu ett bättre verktyg att sälja online samt driva trafik till våra butiker, säger Stephan Ebberyd, CFO på Venue Retail Group.

"Trygghet med samma system som andra"

Viskans system används även av butikerna MQ, Lager 157 och Hemtex och e-handelsleverantören riktar uppenbarligen in sig på just omnikanal. Detta ska även ha legat till grund för Venue Retails val av nytt system.

- Genom att vi använder samma system som andra ledande butikskedjor kan vi dessutom känna oss trygga i att vi har en leverantör som förstår våra behov och ett system som ligger i framkant med omnikanal både idag och i framtiden, säger Stephan Ebberyd.

Plattformsbytet ska inte bara gällt själva sajterna utan även order management-systemet har bytts för alla de tre koncepten.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!