Tunga investerare stoppar in pengar i transportstartup

Flera finanskändisar har investerat ett okänt antal miljoner i Budbee vars mål är att förenkla livet för e-handelskunder och speditörer.

Den Stockholmsbaserade startupen Budbee, har utvecklat en plattform som ska göra det enklare för speditionsföretagens chaufförer. Företaget har inga egna bilar och chaufförer, istället tillhandahåller man en mjukvaruplattform som hjälper köpare och transportbolag att hålla koll på körningarna.

– Som kund kan man följa leveransen i realtid och se exakt var bilen befinner sig, med ett väldigt litet tidsfönster. Vi tog med sådana grejer som vi själva tyckte var jobbiga när vi var kunder hos e-handlare, säger Fredrik Hamilton, vd på Budbee till nyhetssajten Breakit.

Annons

Transporter har blivit en allt större snackis i e-handelsvärlden och just flexibilitet, som att välja hur och var leveransen dyker upp, är en önskan bland kunderna som blir allt vanligare. Något som gjort att Budbee nu lockat till sig ett okänt antal miljoner kronor i riskkapital.

Bidrar med kunskap

Hur mycket pengar det rör sig om är avslöjar man inte men enligt företaget själva är det en betydande summa som gör att man kan finansiera verksamheten.

Bland investerarna märks H&M:s vd Karl-Johan Persson och Stefan Krooks riskkapitalbolag 41:an, Ryska Postens grundare Daniel Pilotti samt Klarna-grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson.

– Det betyder jättemycket att vi får in dem. Vi är nya i det här och har inte drivit bolag tidigare, så det är väldigt viktigt. Från Ryska posten får man bland annat branschkunskap ifrån och i övrigt får vi tips och tricks på hur man ska gå tillväga, säger Fredrik Hamilton.

 

Källa: Breakit

Annons