Två bra månader väntar – planera semester först i juli

Hemelektronik på frammarsch och Hus&Hem återhämtade sig i april.

Analysbrevet för april har nu skickats ut i den digitala etern. Brevet visar på en stark elektronikbransch och en tillväxt för e-handeln i stort på 16 procent.

Förra månaden bjöd därmed på en starkare tillväxt än mars. Kategorier som Hus&Hem återhämtade sig ifrån minskade intäkter i mars och växte med 14 procent i april. Hemelektronik trumfade dock allt och växte med hela 39 procent.

Annons

Men e-handlare i andra kategorier behöver inte bli ledsna för enligt Analysbrevet så väntar nu två bra månader för Sveriges nätbutiker.

Orderingången kommer se ut som vanligt i maj utan några större överraskningar. Tittar man tillbaka något år kan man dock se att maj och juni är två av årets bästa månader.

Desktop ökade lite

På fronten mobila enheter var det inga större överraskningar och surfplattor och telefoner står fortfarande för över hälften av alla order. Den gamla skrivbordsdatorn, desktop, gjorde dock en svag ökning gentemot sina mobila konkurrenter.

Hur gick det egentligen i april? Några utmärkande händelser?

- Det var en månad med ökande intäkter som peakar i maj-juni. Två månader i rad har mobila enheter också stått bakom mer än 50 procent av alla order, säger Joakim Andersen, Indexansvarig på Ehandel.se.

Två bra e-handelsmånader väntar säger Analysbrevet. Är det något speciellt e-handlarna behöver förbereda inför?

- E-handlarna bör förbereda sig på att få jobba extra innan de tar semester. Vilket de förövrigt bör ta i juli då det är den lugnaste sommarmånaden.

Hur känns 2016, går det bra för svensk e-handel?

Annons

- Hittills har vi sett en 14-procentig ökning i intäkter jämfört med 2015 vilket känns bra.


Klicka för att läsa Analysbrev #5

Annons