UPS-anläggning för 850 miljoner får kunder i hela Europa

Logistikleverantören UPS bygger en ny distributionscentral på 30 000 kvadratmeter i södra Paris.

UPS ska bygga ett nytt sorterings- och distributionscenter i Corbeil-Essonnes/Evry i södra Paris. Anläggningen, som ska bli 30 000 kvadratmeter stor och sysselsätta 950 anställda, ska skicka paket vidare till slutkunder i hela Europa. Just snabba leveranser i Europa ska UPS för övrigt satsa 16 miljarder på de kommande åren.   

I förra veckan var det dags för det symboliska första spadtaget, som i det här fallet utgjordes av att bland andra Frankrikes premiärminister Manuel Valls gjorde en insats med murbruket.

Annons

Effektivare logistik ska underlätta export

UPS, som nyligen också öppnade en säkerhetsskola för förare i tyska Köln, investerar 850 miljoner kronor i den nya sorteringsanläggningen i Frankrike. Med sina 124 lastkajer ska den kunna hantera 37 000 förpackningar i timmen. Byggnaden väntas stå klar under första kvartalet 2018.

- Frankrike är en viktig marknad för UPS. Den nya anläggningen visar vårt engagemang för den franska och europeiska ekonomin. Corbeil-Essonnes och Evry är två ekonomiskt starka områden i Essonnes-regionen, med mer än 2 000 företag av alla storlekar. Med vårt integrerade nätverk ser vi fram emot att kunna hjälpa dessa företag att växa genom att ge dem snabb tillgång till nya marknader, säger Mike Harrell, VD för UPS Frankrike.

UPS nya sorteringsanläggning ska stå klar 2018 

På ceremonin deltog förutom Frankrikes premiärminister även borgmästarna i Corbeil-Essonnes och Evry samt vad UPS kallar “andra dignitärer”.

– Den nya UPS-anläggningen i Corbeil-Essonnes/Evry tillåter franska företag, särskilt små och medelstora företag, att dra nytta av effektivare logistik som underlättar export och möjliggör expansion till nya marknader, säger Manuel Valls.

Annons