UPS ska bli mer tillgängligt i Sverige och Norden

Logistikföretaget bygger ut sitt nätverk av upphämtnings- och utlämningsställen och innan årets slut ska det finnas runt 400 UPS Access Points i de nordiska länderna.

UPS utvidgade i höstas sin tjänst UPS Worldwide Express till 41 000 nya postnummerområden runt om i världen. 15 000 av dem är i Europa och 398 i Sverige. Samtidigt utlovades en större satsning på den svenska marknaden och nu meddelar logistikföretaget att man även utökar sitt UPS Access Point-nätverk i Sverige.

Idag finns cirka 20 Access Point-platser i Stockholm och under juni planerar man att lägga till ytterligare 18, samt på ett antal platser i Göteborg och Västerås.

Annons

– För vissa kunder kan det vara svårt att ta emot försändelser när man inte är hemma på dagarna, eller om det saknas en säker plats där paketet kan lämnas, säger Chema Odriozola, vd för UPS Norden och fortsätter.

– Om mottagaren inte är hemma lämnas nu istället en leveransavisering som instruerar mottagaren vart de kan hämta sitt paket och vilken tid det finns tillgängligt. Konsumenterna kan sedan gå till angiven UPS Access Point den tid det passar och hämta paketet redan samma dag.

Integrerat med UPS My Choice

För närvarande har UPS 15 000 Access Points runt om i Europa samt 24 000 i USA. I år ligger fokus på att expandera nätverket i Norden och innan årets slut är tanken att det ska finnas drygt 400 upphämtnings- och utlämningsställen i de nordiska länderna.

UPS Access Point är även integrerat med UPS My Choice, en tjänst som lanserades i Europa hösten 2014 och ger mottagarna större kontroll över sin leverans då de i förväg får ett leveransmeddelande som berättar när paketet väntas dyka upp.

Om tiden inte passar kan kunden välja en ny tid eller omdirigera paketen till en annan plats, till exempel till en UPS Access Point.

– Undersökningar visar tydligt att konsumenterna är mer villiga att handla och är mer nöjda med sina inköp när de har leveransalternativ. Och om en webbshop använder tjänsten ”Ship to Access Point” är det lättare att handla från utlandet och hantera sina returer, säger Chema Odriozola.

Annons