#Utanadress samlar e-handlare – adresslösa ska också få paket

I år kommer tomten redan den 19 december.

För de flesta e-handlare är kundernas adresser en stor del av vardagen. Men det finns förstås även människor som inte har någon adress, och nu i december är det deras tur att få paket från e-handlarna. Kampanjen #utanadress siktar på att få ihop 50 julpaket som ska levereras till personer i Stockholmstrakten som saknar fast adress.

LÄS ÄVEN: Givmild jul när e-handlarna delar med sig

Annons

På den specialbyggda hemsidan utanadress.se förklarar e-handlaren Dennis - i ett klipp som redan ska ha fått över 500 visningar - att paketen är tänkta att innehålla förnödenheter som fleecetröjor, filtar, mat och en mobiltelefon laddad med hundra kronor. Det ska även tas fram särskilda barnpaket, som utöver ovanstående ska innehålla en leksak. Meningen är att e-handlarna ska skjuta till sådant som de känner att de har möjlighet att bidra med.


Nu är det människor utan adress som ska få paket

Tomtedräkter och pyssel

Kampanjen har precis kommit igång, men ett tiotal e-handlare har redan skickat in allt från filtar till leksaker till #utanadress. Många ska också ha skjutit till andra varor, så mottagarna kommer att kunna njuta av allt från en egen tomtedräkt till gratis hårklippning.

- Precis, många e-handlare har redan skickat varor på helt eget initativ utan något i gengäld. Dom har även själva kommit med förslag på varor. Vilket nu blivit allt ifrån pyssel till fri hårklippning. Mailen har oftast slutat med "vilken adress skickar vi till?", så det är väldigt kul, skriver Dennis i ett mejl till Ehandel.se.

"E-handelsfolket extremt handelskraftigt"

När insamlingen är avslutad ska Dennis (eller tomten, som han också kallar sig i det här sammanhanget) leverera ut paketen i Stockholm. Allt kommer att resultera i en film på ovan nämnda hemsida. Dennis är övertygad om att många e-handlare kommer att vilja vara med och bidra.

- Det känns som att e-handelsfolket är extremt handelskraftiga då samtliga är företagare, skriver han glatt. 

Kampanjen #utanadress kommer att få en fortsättning 2018.

Annons
Annons