Varuhuskedja stänger 31 butiker – 6 000 kan få gå

Kunderna sviker - hälften av butikerna läggs ner.

Den brittiska varuhuskedjan House of Fraser ser ut att bli härnäst i raden av anrika företag som får problem i sviterna av e-handelns framfart. Företaget meddelar nämligen att 31 av de totalt 59 varuhusen - inklusive flaggskeppsbutiken i London - ska stängas. Det innebär att uppemot 6 000 personer kan få lämna sina jobb på företaget, rapporterar The Guardian.

LÄS ÄVEN: Handelsjätte stänger 100 butiker i spåren av e-handeln

Annons

Stänger varuhus, kontor och lager

Utöver varuhuset på Oxford Street i London, planerar House of Fraser att lägga ner sina butiker i stora städer som Birmingham, Cardiff och Glasgow. Dessutom försvinner företagets huvudkontor i London och Glasgow, och även ett av företagets lager kommer att tas ur bruk.

Exakt vad House of Frasers kräftgång beror på framgår inte av Guardians artikel, men tidningen konstaterar att en femtedel av den brittiska detaljhandeln numera sker online. En utveckling som flera traditionella kedjor verkar ha haft svårt att hänga med i, även om just House of Fraser dock har en e-handel.

"Finns inget alternativ"

Att stänga ner hälften av sina butiker och säga upp i värsta fall tusentals medarbetare kan tyckas drastiskt, men enligt The Guardian fanns det ingen annan utväg för House of Fraser.

- Ett beslut att stänga så här många butiker tas inte lättvindigt. Det är verkligen bistert. Det är en i högsta grad känslomässig och beklaglig situation som ingen av oss varken kunde se framför oss eller ville skulle inträffa, men det finns helt enkelt inget alternativ, säger House of Frasers vd Alex Williamson i en kommentar.

Annons