Exklusivt: ”Vi har bara sett början på det här i Norden”

Företaget bakom Bakboxen ska lansera tio prenumerationstjänster till under 2016.

I morse berättade vi om prenumerationstjänsten Bakboxen som en gång i månaden skickar ut en överraskningsbox med ingredienser och recept till sina i nuläget cirka 500 prenumeranter. Bakom boxen står företaget Crate Inventors, som planerar att expandera stort under 2016.

Två koncept på gång i januari

Crate Inventors VD Jakob Twedmark berättar för Ehandel.se att företaget i somras gick igenom 50 koncept och landade i ett tiotal som de tänker sig skulle kunna fungera särskilt bra för prenumerationer. Som första tjänst lanserades Bakboxen, och inom en snar framtid kommer fler tjänster inom helt andra områden att se dagens ljus.

Annons
Annons

- Vi har en massa andra koncept på gång. Nästa år är planen att lansera tio stycken till, säger Jakob Twedmark.

Vad är det för koncept?

- Det kan jag tyvärr inte avslöja ännu, men vi har två nya koncept på gång i januari så jag får berätta mer då.

Enligt Jakob Twedmark är Crate Inventors grundaffärsidé att sköta prenumerationstjänsterna i egen regi, men företaget är öppet för samarbeten med till exempel e-handlare, som i så fall skulle fungera mer som leverantörer.

- Vi för en del intressanta samtal men ingenting är spikat. Det många märker är att det är helt olika affärsmodeller som styr hur man jobbar med prenumerationstjänster och vanlig handel. Då blir det mycket frågetecken och därför kommer man till oss. Det vi gör är att bygga upp kunskap.

Planerar att utöka personalen

För att kunna hantera alla abonnemang söker Crate Inventors fem nya medarbetare, som ska arbeta med allt från webbutveckling till PR. Företagets grundare har en förebild i USA där prenumerationstjänsterna enligt Jakob Twedmark har exploderat de senaste åren. Han uppskattar att de är omkring 600 till antalet, och erbjuder allt från rakblad till hundleksaker.

I Crate Inventors koncept ska det dock ingå ett överraskningsmoment, hellre än att företaget bara skickar ut en viss mängd av en förbrukningsvara. Precis som Bakboxen, ska de kommande boxarna skickas ut ungefär en gång i månaden.

- Jag tror bara att vi har sett början på det här i Norden. I takt med att många kanske har mindre tid och det finns så mycket att välja på, kan det vara skönt om någon annan tar beslut åt en, säger Jakob Twedmark.

Annons
Annons

Crate Inventors grundades i höstas och lanserade Bakboxen i oktober. Hittills har två boxar skickats ut, och inom kort är en tredje på gång.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!