Vintagebutik nästa steg i House of Dagmars e-handelssatsning

Ska sälja plagg från tidigare kollektioner i ny e-handel.

Modevarumärket House of Dagmar utökar sin befintliga e-handel med en helt ny nätbutik som ska sälja kläder från tidigare kollektioner. Ambitionen med den nya e-handeln, som har fått namnet Dagmar Decades, är att blåsa nytt liv i klassiska plagg.

- Vi får många mail och förfrågningar kring plagg från äldre kollektioner. Modet snurrar i snabba cykler, och vi vill förlänga livslängden för varje plagg genom att tillgängliggöra dem utöver de typiska säsongerna, säger företagets e-handelschef Sophie Soop i ett pressmeddelande.

Annons

Utbudet i vintagebutiken ska enligt pressmeddelandet bestå av “noggrant utvalda, ikoniska plagg från tidigare kollektioner tagna direkt ur Dagmarsystrarnas garderober och från visningsarkiven”.

"Härligare" shopping med lägre priser

Dessutom kommer den nya e-handeln - som är öppen för försäljning i hela världen - att sälja bland annat provplagg till reducerade priser.

- Vi har en medveten konsument som investerar i en garderob som kan bäras långsiktigt. Samtidigt vill vi erbjuda en shoppingupplevelse som är härligare än det klassiska utförsäljningsupplägget, som dessutom blir tillgänglig globalt, säger Sophie Soop.

Dagmar Decades lanseras i samband med Earth Day den 22 april.

Annons