Vuxen.se varnar för bluff-sms om köpta sexleksaker

Efter förra veckans bluffmejl med PostNord som avsändare är det nu dags igen. Den här gången är det Vuxen.se som varnar för bluff-sms där kunder uppmanas att klicka på länkar inuti meddelandet.

I förra veckan gick PostNord ut och varnade för ett nytt bluffmejl där avsändaren uppgav sig för att vara företaget. Distributören är inte ensamma om att ha drabbats av bluffmail då bland annat Cdon råkade ut för något liknande i våras.

Nu varnar nätbutiken Vuxen.se för bluff-sms som skickats ut till svenska kunder under veckan. I sms:et står det att en fakturan för ett köp av vuxenleksaker på Vuxen.se är skickat till personens adress, men att man även kan betala genom att klicka på en länk inuti meddelandet.

Annons
Annons

"Hej! Fakturan för ditt köp hos vuxen.se har skickats till den adress du angav vid köpet. Du kan även betala din faktura via vår hemsida. Uppge referens nr 173298-35. Vid frågor kontakta kundtjänst. Ha en skön dag."

Ännu ingen som nappat

Michael Ahlén, vd på Purefun Group som driver Vuxen.se, varnar mottagare av bluff-sms att inte klicka på några länkar. Han påpekar samtidigt att företaget inte skickar ut dylika sms och uppmanar de som fått ett bluff-sms att ta en bild på det och mejla till info@vuxen.se som bistår polisen med all information som samlas in.

– Så här långt har ett par hundra personer som fått ett sms med en betallänk, trots att de inte beställt något, hört av sig till kundtjänst. Men till vår vetskap har ingen hittills gått på bedrägeriförsöket, vilket vi är mycket glada för, säger Michael Ahlén.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!