Ytterligare en av Klarnas grundare lämnar bolaget

Klarnas medgrundare och vice-vd, Niklas Adalberth, lämnar betaljätten. Istället ska han fokusera på projekt inom socialt entreprenörskap utan vinstintresse.

Niklas Adalberth har varit på Klarna sedan han grundade betalbolaget tillsammans med Victor Jacobsson och Sebastian Siemiatkowski för elva år sedan. 2012 lämnade Victor Jacobsson sin positions som ekonomichef på Klarna, och nu är det dags för Niklas att lämna sin roll som vice-vd för bolaget.

Något han gör efter att Klarna nyligen tagit klivet i USA och just nu befinner sig i en expansiv fas.

Annons

– Det blir aldrig en bra timing att lämna. Jag har hela tiden tänkt 'två år till', vi ska bara få klart det här eller komma över den där puckeln. Men nu har vi ett bra team på plats, vi har en teknikplattform som tagit nästa stora steg, USA-lanseringen är ute, vi har nya investerare – om det är någon gång det är bra timing så är det nu, säger Niklas Adalberth i en intervju med Di Digital.

Hittat en ny drivkraft

Niklas kommer precis som Victor Jacobsson att sitta kvar i Klarnas styrelse och han kommer även att behålla sin ägarandel i bolaget. Något som gör honom till miljardär på pappret och han har redan planer på hur han ska spendera en del av dem, och sin tid framöver.

– Jag har en del idéer som är för spännande för att inte testa. Jag tycker att jag lärt mig en del om tech och om att bygga bolag. Att få ta det kunnandet in i en värld som inte har så mycket teknikkunnnade tror jag kan göra gott, säger Niklas Adalberth.

Efter många år på Klarna med pengar som drivkraft har Niklas nu hittat något annat som driver honom. Framöver planerar han att arbeta med projekt inom socialt entreprenörskap utan vinstintresse.

– Jag vill inte dö med en påse pengar på mitt konto och jag vill inte heller att mina barn ska växa upp med en påse pengar på sitt konto. Jag tror bara sånt är dåligt, säger Niklas Adalberth.

 

På bild: Niklas, Victor och Sebastian

Annons
Annons