Zalandos nya tjänst: Gratis skräddarhjälp till dörren

Tjänsten Order-a-Tailor är nu live.

Efter den senaste upplagan av Zalandos årliga arrangemang Hackweek stod det klart att den innovativa skräddartjänsten Order-a-tailor hade vunnit jurymedlemmarnas hjärtan. Till en början var det oklart om tjänsten framöver skulle komma att lanseras på riktigt, men nu meddelar modejätten att den nya servicen har sett dagens ljus i Berlin.

Ringer ett särskilt skräddarnummer

Med Order-a-tailor kan en Zalandokund som har köpt en kostym ringa ett särskilt nummer, varpå en skräddare kommer och hämtar kostymen. Sedan utför denne de önskade ändringarna innan han eller hon lämnar av den hos kunden igen.

Annons

Enligt Zalando, som nyligen också ska ha lanserat en storleks-chatt på några av sina marknader, kan kroppar se väldigt olika ut oavsett om de har samma storlek. Därför behövs möjligheten att förändra plagg för att de ska passa.

- Det här visar att alla ärenden inte kan lösas digitalt. Ibland krävs ett proffs, till exempel en skräddare, för att man ska få fram den perfekta passformen. Tyvärr blir skräddare allt mer sällsynta och finns sällan runt hörnet när man behöver en. Dessutom är risken stor att de har öppettider som inte fungerar så bra när man arbetar dagtid, konstaterar e-handlaren i ett uttalande.

Redo sex dagar i veckan

Zalandos skräddare är däremot tillgängliga mellan klockan 08.00 och 20.00 i veckorna och mellan klockan 10.00 och 18.00 på helgerna.

Order-a-Tailor testas i Berlin till och med 15 april, och är gratis för kunderna att använda. Om den tas väl emot av kunderna är det inte omöjligt att det blir en fortsättning.

Annons