Nya avsnitt!

Missa inte att det släpps nya avsnitt av podden även om de inte publiceras här för tillfället. Gå in på Soundcloud, börja prenumerera i iTunes/Podcaster eller via RSS.

Vill du hitta nya avsnitt föreslår jag att du även gillar oss på Facebook eller följer oss på Twitter!

 

Per-Olof Arnäs, logistikforskare

Per Olof Arnäs

Dags för ett vetenskapligt, intellektuellt, akademiskt avsnitt! Låter kanske nördigt? Det är det, men väldans lättillgängligt och INTRESSANT ändå. Jag har i detta avsnitt intervjuat den genomtrevlige Per Olof Arnäs som är logistikforskare på Chalmers.

På grund av att P-O är fellow poddare på Logistikpodden (ni får inte missa intervjun med mig där!) blir det såklart inte bara snack om transport- och logistik, utan om lite podcasting och andra intressanta spörsmål. LÄRORIKT om hur logistik och transportindustrin är det helt klart, men även spännande för att man får reda på vad som det forskas om nu – som vi kanske kommer börja se i verkligheten först om ett tag…

Per Olof Arnäs är en riktigt spännande person som alla e-handlare kan lära sig något av. DON’T MISS IT!

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Klarna, läs mer om Klarna Checkout här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se (missa inte deras nya tjänst EDGE) och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

E-barometernspecial med Sara Wimmercranz

e-barometern

Dags för ett specialavsnitt! I och med att E-barometern för 2015 släppts som sammanfattar, med statistik och analys, hur den svenska e-handeln utvecklas har jag gjort en specialpodd med detta som samtalsgrund. Till min hjälp hade jag en gäst som jag redan intervjuat, Sara Wimmercranz! Med hjälp av Sara (från sin erfarenhet som grundare av Footway, investerare och styrelseledamot i RNB) diskuterar vi helt enkelt både smått och stort det som vi tyckte var intressant i E-barometern. Ett sätt att knyta an siffrorna till något, var någon slags ambition. Diskussionen blev om mycket mer än siffror, det är massa matnyttigt i avsnittet så MISSA EJ!

Glöm inte att ladda ned E-barometern här, det är helt gratis och den innehåller massor av intressanta saker vare sig du är e-handlare, jobbar på ett e-handelsföretag eller är tjänsteleverantör. Rekommenderas varmt! Förutom denna, som sammanfattar ett helt år, kommer det kvartalsrapporter under året.


Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Stort tack till PostNord för att ni samarbetade med mig angående denna specialpodd. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se, spelas in av Apear och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

Alexander Hars, Letsdeal.se

alexanderhars-mindre

I detta avsnitt har jag intervjuat superentreprenören Alexander Hars, grundare av Let’s deal och System OK. Det här är en podd ni inte vill missa att lyssna på! Ni kommer få höra om hur det är att sälja sitt bolag (System OK till Roxio och Letsdeal.se till Schibstedt), hur han tog Letsdeal från 0 till 120M+ och god lönsamhet samt hur de ”vann” mot Groupon i Sverige.

Dessutom lite om hur Alexander ska börja ”ge tillbaka” genom att affärsängla och hjälpa entreprenörer, sina kloka erfarenheter från två grymma startupresor och varför han träffar så många entreprenörer.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Klarna, läs mer om Klarna Checkout här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se (missa inte deras nya tjänst EDGE) och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

Mats Ingelborn, Jelon E-trade

matsingelborn-mindre

I detta 28e (!) avsnitt av Ehandelspodden intervjuar jag Mats Ingelborn, en ganska känd e-handelsprofil som drivit e-handel under lång tid och dessutom skrivit flera böcker. Ett MYCKET spännande avsnitt för alla oss e-handlare därute! Mats är har startat e-handelsbutiken Calzessa som säljer strumpbyxor online.

Vi pratar om hur det är att skapa flera varumärken/sajter, internationalisering, varför de byggde sin egen e-handelsplattform och hur han skulle gjort om han börjat om idag. Missa ej! Detta är både trevligt, spännande och lärorikt! Dessutom en hel del om Mats utmärkta blogg tillika hans böcker, varav en helt fokuserad på e-handel.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Klarna, läs mer om Klarna Checkout här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

Jenny Rydhström, Gents.se

jennygents

I detta avsnitt av Ehandelspodden har jag träffat Helsingborgsbaserade entreprenören (och tidigare skattejuristen) Jenny Rydhström som är grundare och VD på Gents.se. Gents säljer hudvårds, skäggvårds- & hårvårdsprodukter för män och satsar på att vara premium. De har, vilket Jenny berättar om i intervjun, tajmat marknaden väldigt bra och blivit en av de e-handelsaktörer som kunnat dra nytta av skäggtrenden bäst. Däremot ser Jenny (vilket jag verkligen kan hålla med om!), en långsiktigt växande trend där män är bättre på att ta hand om sin hud, sitt hår och sitt skägg så de står inte och faller med alla hipsters skäggväxt.

Jag blev väldigt INSPIRERAD av Jenny och tyckte hon hade riktigt, riktigt spännande lärdomar om e-handel. Till exempel pratar vi om att Gents aldrig tagit in externt kapital utan växt med lönsamhet (till nästan 30M i omsättning!), svårigheten att kombinera e-handel och en fysisk butik (de har en egen salong/butik i Helsingborg), om att ta fram ett franchisekoncept, hur viktiga egna varumärken är och såklart en hel del om HUR de lyckats.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Klarna, läs mer om Klarna Checkout här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

Christoffer Tyrefors, Cykelkraft.se

tyrefors_mindre

I det 26e avsnittet av Ehandelspodden har jag intervjuat en riktigt, riktigt grym e-handlare. Christoffer Tyrefors är pokerspelaren som började jobba med ”epost” på Länna Sport och som sen blev mer eller mindre e-handelschef från scratch genom att vara nyfiken, driven och av att ta vara på den goda handelskunskapen som fanns inne på bolaget.

Nu är Christoffer VD och delägare i Cykelkraft.se som vuxit från ca 10M i omsättning till nästan det tredubbla på väldigt kort tid. I podden pratas det mycket om värdet av att tänka behovsanalys, att HJÄLPA kunderna, hur höga inträdesbarriärerna för att sälja cyklar online är och såklart massor av andra intressanta saker. Personligen tycker jag Christoffer är en av Sveriges duktigaste e-handlare så detta får ni INTE MISSA!

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Reco, kolla in deras kundomdömestjänst på reco.se/ehandel. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

Ola Gustafsson, Patroner.se

Ola Gustafsson Patroner.se

Vad är väl hösten utan Ehandelspodden? Det kan man verkligen fråga sig, men ack vem bryr sig, här är nästa avsnitt! Ola Gustafsson är e-handelsveteranen som precis sålt sitt bolag Patroner.se till Nordic Ecommerce Group efter en resa som började redan 1999 (då var jag själv 10 år!). I den här mycket intressanta podden berättar Ola hur det kom sig att han tog över verksamheten och blev majoritetsägare (istället för anställd) för ca 7 år sedan, hur han sedan fick omsättningen att lyfta, varför de köpte bolaget Cheapink, hur viktigt det är med snabb frakt i patronerbranschen, varför konsolideringen inom e-handeln bara börjat och MASSOR mer. Bara en sån sak som att få inblick i hur det var att driva onlineförsäljning innan Google fanns! Podden innehåller MÅNGA godbitar av erfarenhet idag.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

fyndiqTack till vår huvudsponsor Fyndiq! Vill du börja sälja hos dem, klicka här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

#24 Karl Prytz, Animail

karlprytz

Ehandelspodden är tillbaka från ett litet (regnigt) sommaruppehåll. I detta avsnitt har jag intervjuat Karl Prytz, en väldigt intressant och klok e-handelspersonlighet. Som en av nyckelpersonerna på Klarna under många år för att efter vissa omvägar hamna som VD på Animail har han MYCKET kloka e-handelslärdomar att dela med sig av. Det gör han också i podden men vi kommer även in på frågor som mentorskap, att ta tag i och jobba med sig själv för att bli en bättre ledare, lönsamhet, om hur man blir rekryterad som VD för ett snabbväxande bolag som Animail och MYCKET mer.

Plus en hel del om det aktuella uppköpet av ZooZoo förstås! Det här får ni helt enkelt inte missa.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

fyndiqTack till vår huvudsponsor Fyndiq! Vill du börja sälja hos dem, klicka här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Tack också till vår mittsponsor Contentor samt Apear.

 

#23 Daniel & Stefan, Pierce

pierce

I detta avsnitt av Ehandelspodden har jag träffat Daniel Petersen och Stefan Rönn som är grundare av Pierce som är bolaget bakom 24mx, XLmoto och Sledstore. Det är en VÄLDIGT spännande e-handelresa man får höra på i detta avsnitt om hur dessa säljinriktade grundare tagit bolaget från ingenting till ett par hundra miljoner i omsättning på bara några år. Utan riskkapital!

Vi får höra om styrkan i att nischa sig, hur de löst sin logistik till Europa med hjälp av egna långtradare, varför de förra året sålde en del av bolaget till ett private equity-bolag och såklart en hel del om internationalisering. Med ett 100-tal anställda, en himla massa magasinannonser och en riktigt tight logistikapparat är Pierce ett sånt där e-handelsbolag som alla borde lära sig lite av. För mig var det här definitivt en av de intervjuer som inspirerat mig mest.

Lyssna! Via iTunes, SoundCloud eller RSS.

fyndiqTack till vår huvudsponsor Fyndiq! Vill du börja sälja hos dem, klicka här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Tack också till vår mittsponsor Contentor samt Apear.