Bygghemma går multikanal med hundra butiker

Bygghemma rapporterar att de och XL-Bygg slår sina kloka huvuden ihop. XL-Bygg är en butikskedja bestående av ca 100 fristående bygghandlare landet över. Vi har tidigare skrivit om XL-Bygg då de lanserade sin multishop på steroider, vars nästa steg skulle leda till e-handel för alla dessa butiker.

Nu får vi dock reda på att de ska ingå ett "banbrytande samarbete" med Bygghemma vilket bör åsidosätta deras egna e-handelsplaner.

Annons

– Det här är en helt ny typ av samarbete mellan en av de främsta online aktörerna, Bygghemma.se, och XL-Bygg med sina över 100 fysiska butiker. Samarbetet gör att vi båda kan erbjuda våra kunder ett bredare sortiment med över en halv miljon artiklar. Utöver det får XL-Bygg tillgång till en komplett e-handelslösning och Bygghemma.se kan leverera snabbare genom XL-Byggs lagerställen och butiker, säger Patrik Rees, vd på Bygghemma.

Bert Larsson som är vd på Byggtrygg AB, företaget bakom XL-Bygg, säger följande om samarbetet:

– Kraven på ökad tillgänglighet och kundernas önskan om att kunna välja allt de behöver för sitt byggprojekt på ett och samma ställe, kopplat till möjligheten att kunna välja mellan en fysisk butik och en e-handelslösning, ökar hela tiden.

Bygghemma blir nu delägare i Byggtrygg AB och därmed en del av XL-Bygg. Ett annat sätt att se på det är att Bygghemma går multikanal då de tidigare inte hade någon egen butik. Nu får de runt hundra fysiska butiker att sälja via och dessa butiker får en kunnig e-handel bakom sig.

En minst sagt intressant utveckling och för att spä på vårt intresse för denna nyhet har vi hört rykten om att en stor e-handelsprofil är på väg över till Bygghemma. Tyvärr har vi inte kunnat säkra denna information ännu men vi återkommer så fort vi vet mer.

Den gemensamma nätförsäljning för Bygghemma och XL-Bygg skall komma igång redan nu under våren.

 

Källa: press

Annons

Denna nyhet publicerades först i vårt nyhetsbrev Ehandelsnytt.

Annons