Klarna tror på Qliro Groups betallösning

Computer Sweden har intervjuat Knut Frängsmyr, operativ chef på Klarna, kring företagets fiender. Det största hotet kan potentiellt komma ifrån IT-företag som Apple, Google och Facebook. PayPal kan man tänkas samarbeta med.

Klarna filar just nu på sin USA-lansering och där borta möter man förstås upp sin konkurrent PayPal på deras hemmamarknad. Men även om Klarna länge velat ta sig an PayPal på deras hemmaplan så är man inte helt främmande inför att samarbeta med dem.

I stället sägs Apple, Google och Facebooks försök med nätbetalningar vara av potentiellt större risk för det svenska betalföretaget. Även här är man dock beredda att öppna upp och samarbeta med lösningar som exempelvis Apple Pay.

Annons

Knut Frängsmyr kommenterar även Qliro Groups betallösning som nyligen öppnades upp för alla e-handlare.

– Det vi gör är väsentligt svårare än vad det verkar på ytan, men om det det är någon aktör som kan lyckas med en sådan satsning så är det väl just Cdon. De är skickliga e-handlare och vi följer det med stort intresse, säger Knut Frängsmyr, till Computer Sweden.

För att stävja konkurrensen satsar man bland annat på Mitt Klarna och som många vet får man numera en bekräftelse, via mail, på att man betalat sin faktura. Klarna försöker helt enkelt knyta sig närmare kunderna och bli deras förstaval. 

 

Källa: Computer Sweden
På bild: Knut Frängsmyr

Annons