Ett halvår med Magento och Nordic Web Team - Ehandel.se
Ehandel.se Forum

Gå tillbaka   Ehandel.se > >

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2014-09-12, 17:01
VANBRUUN VANBRUUN är inte uppkopplad
Ny medlem
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team VANBRUUN.com
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team VANBRUUN AB
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team @vanbruun
 
Reg.datum: sep 2014
Inlägg: 9
VANBRUUN is on a distinguished road
Thumbs up Ett halvår med Magento och Nordic Web Team

Hej,
Har inte tidigare skrivit någon introduktion om vår e-handel eller ens presenterat oss även ifall vi ägnat mycket tid på detta forum.

VANBRUUN startade för drygt ett år sedan med ambitionen att bli marknadsledande på vigselrelaterade smycken samt diamanter på internet. Redan idag har vi kommit en bra bit på vägen så vi tänkte dela med oss av lite erfarenheter kring Magento samt Nordic Web Team för er som skall välja både plattform och leverantör.

Innan vi startade detta företag hade vi noll erfarenhet kring e-handel men oerhört mycket researcharbete gjordes och vi träffade väldigt många leverantörer av plattformar. Detta var ett ambitiöst projekt där vi skulle jobba dygnet runt så vi ville försöka hitta likasinnade samtidigt som kostnaden var viktig.

För att vara ett nystartat e-handelsföretag så hade vi ganska mycket kapital redan initialt att röra oss med vilket krävdes då vår site har över 100 000 produkter som flera gånger dagligen uppdateras samt indexeras med tusentals nya.

Av de vi träffade fastnade vi för Askås samt Nordic Web Team. Både låg prismässigt ungefär lika men det som gjorde att vi valde Nordic Web Team istället för Askås var plattformen samt att Nordic Web Team påminde oss mycket om vårt företag. Ungt, nystartat och sjukt hungriga. Vi ville ha några som kunde lösa våra problem 22.00 en lördagskväll och som svarade direkt på minsta fundering. Askås kändes för stora för oss och besked tog inte bara dagar utan ibland längre än så, vi kände oss som den lilla obetydliga kunden. Sedan hade de en egen plattform och det värsta som kan hända med Magento är att vi kunde byta till en annan Magento-leverantör. Risken var helt enkelt för stor om vi körde med en liten plattform.

Liknande intryck fast sämre fick vi av andra leverantörer som näms flitigt på detta forum. Nu vill vi inte svartmåla Askås på något sätt då de är sjukt duktiga på det de gör och kontakten från Lars Svensson var riktigt bra. Av alla vi träffade så fick vi bara ett bättre intryck av ett annat företag så Askås hamnar på en fin andraplats.

Magento
Idag ett halvår senare kunde vi inte vara mer nöjda med valet av Magento, visst har det stundtals skapats problem men i ett stort projekt är det naturligt, Magento har väldigt mycket färdigt som bara är att köpa, hela communityn är ett så fantastiskt stort plus. Utan mångmiljonbackning så förstår jag mig inte på dem som kör en helt egen plattform. Så fort man vill ha en ny funktion, chat, GEO-IP eller vad det nu är finns det flera färdiga moduler att installera. Skall du integrera med re-marketing, analytics eller vad det nu är finns det hundratals youtubefilmer samt guider som gör att du kan göra mycket själv vilket innebär att ingen byra behöver debitera er.

Det är ett stort plus att vi utan några som helst programmeringskunskaper kan göra det mesta själva idag. Alla verktyg i Magento är byggda så att vem som helst kan förstå dem och det är ett pedagogiskt och intuitivt upplägg

Givetvis är Magento inte felfritt, vi som varje dag har tusentals nya produkter led länge av att produkterna inte hann indexeras innan nya produkter skulle in och det krävs en ganska bra hårdvara för att få det att snurra fint.

Nordic Web Team
Första mötet hölls i deras gamla lokaler, en mindre lokal på Östermalm som osade startup men det var precis det vi var ute efter. Några som gjorde allt för att leverera, vi ville inte bli en kund i mängden med låg prioritet eftersom att vi var och fortfarande är ett lite mindre företag. Vi ville vara ett betydande engagement och det kände vi direkt att vi blev. Vi fick hela tiden svar direkt eftersom att säljare och utvecklare var samma person istället för olika som hos de större bolagen vilket kortade ner beslutsprocessen enormt.

Under utvecklingens gång stöttes flera problem på och vi hade inte varit tillräckligt tydliga i vår specifikation och inte heller fick vi alltid reda på den arbetsbörda som skulle krävas men vi nådde alltid en lösning där båda parter blev nöjda. Ett stort tips till er som skall dra igång, specificera verkligen allting, smått som stort, saker som du tror tar 1 timme kan ta 10 timmar att utveckla och timmar är dyrt samt frustrerande. Börja smått och bygg sedan på med fler funktioner allt eftersom.

Projektet blev något försenat då det omfattade mycket mer än vad både vi och NWT hade kunnat föreställa sig och var klart ungefär 2 månader "för sent". Väl igång var sidan långsam och många funktioner fungerade inte helt hundra men NWT arbetade till synes oavbrutet för att lösa våra problem, stora som små. Detta oavsett vem som orsakat dem, ibland råkade vi "släcka siten" en lördagkväll då vi själva försökte oss på att programmera men det löstes inom 30minuter.

Vi kunde sitta en lördagkväll klockan 22 och ladda upp produkter samtidigt som man fick support och så sent som igår fick vi hjälp med att lösa ett mindre problem 21.40 på kvällen från en av deras anställda även ifall detta egentligen inte är något man skall kunna begära.

Vi skulle vilja tacka Nordic Web team och rekommendera dem varmt till alla som söker efter en dedikerad partner med personlig prägel som aldrig slutar jobba för er. Det är en stor fördel att "säljarna" själva är utvecklare och förstår era krav samt vad det innebär i arbete.

Ställ gärna frågor om Magento eller Nordic Web team, frågor/Feedback om vår site kan vi ta i en separat tråd i "Feedback-delen" längre fram!
Svara med citat
Annons


  #2  
Gammal 2014-09-12, 18:07
C.Larsson C.Larsson är inte uppkopplad
Har Ehandel.se som hobby
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team www.naturesbeauty.se
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team Naturesbeauty
 
Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 469
C.Larsson is on a distinguished road
Standard

Det är alltid skönt när man får riktigt bra service ��
__________________
naturesbeauty Bloggar om naturlig hudvård & distributerar Arganolja
Svara med citat
  #3  
Gammal 2014-09-13, 18:42
Wilson Wilson är inte uppkopplad
Ny medlem
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team ingen
 
Reg.datum: dec 2012
Inlägg: 4
Wilson is on a distinguished road
Standard

Intressant och givande inlägg. Måste fråga bara, var i ligger fördelen att ta in en aktör som Nordic web team, varför inte bara köra Magento själv, med plugins etc.. Ligger inte en del av intresset i att utveckla butiken själv då Magento är ett förhållandevis enkel plattform att jobba med.

Senast redigerad av Wilson den 2014-09-13 klockan 18:45. Anledning: stavfel
Svara med citat
  #4  
Gammal 2014-09-14, 16:04
VANBRUUN VANBRUUN är inte uppkopplad
Ny medlem
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team VANBRUUN.com
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team VANBRUUN AB
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team @vanbruun
 
Reg.datum: sep 2014
Inlägg: 9
VANBRUUN is on a distinguished road
Standard

Bra fråga Wilson, som nämnt i inlägget är våra kunskaper begränsade kring programmering, vi gör ju all design/sidor själva men olika script och dylikt ligget utanför vårt kunskapsområde. Men absolut jag tror att många klarar av att jobba med den helt själv, dock känner vi att vi hellre fokuserar på vår huvudverksamhet än att lägga åtskilliga extratimmar på programmering.

Vi tror på att man skall fokusera på det man är bra på och ta hjälp när det behövs.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2015-01-02, 12:27
nordicwebteams avatar
nordicwebteam nordicwebteam är inte uppkopplad
Flitig Medlem
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team https://nordicwebteam.se
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team Nordic Web Team
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team nordicwebteam
 
Reg.datum: feb 2012
Inlägg: 206
nordicwebteam is on a distinguished road
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wilson Visa inlägg
Intressant och givande inlägg. Måste fråga bara, var i ligger fördelen att ta in en aktör som Nordic web team, varför inte bara köra Magento själv, med plugins etc.. Ligger inte en del av intresset i att utveckla butiken själv då Magento är ett förhållandevis enkel plattform att jobba med.
Kanske lite sent svar, men tyckte det kunde vara värt att nämna. Nu senaste tiden har vi också gjort det möjligt för vissa kunder att utveckla delar själva genom att skapa en "utvecklings-VPS". Sedan kan kunderna "pusha " över sin kod för kvalitetskontroll (av någon på NWT) innan vi pushar live. Det är ganska vanligt att större företag har egna utvecklare och då har vi fått det kravet.

Sedan har vi nyligen också gjort en superenkel modul för att redigera CSS i magento admin.

Så man kan alltså få båda delarna samtidigt om man vill.
__________________
Meet Magento, Nordicwebteam.se &
Junipeer.se

Senast redigerad av nordicwebteam den 2015-01-02 klockan 12:29. Anledning: stavfel
Svara med citat
  #6  
Gammal 2015-01-17, 20:38
AnnaW AnnaW är inte uppkopplad
Nyfödd
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team http://binck.se
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team Welin, Anna
 
Reg.datum: jan 2015
Inlägg: 44
AnnaW is on a distinguished road
Standard

Kul och bra post! Alltid intressant och läsa om andras resa och vilka leverantörer som väljs och varför. Mer såna här poster vill jag läsa här på sidan.
__________________
Webbredaktör på en webbyrå och kunnig inom e-handel.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2017-08-17, 19:13
Lotta Loberg Lotta Loberg är inte uppkopplad
Novis
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team ingen
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team inget
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 19
Lotta Loberg is on a distinguished road
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Wilson Visa inlägg
Intressant och givande inlägg. Måste fråga bara, var i ligger fördelen att ta in en aktör som Nordic web team, varför inte bara köra Magento själv, med plugins etc.. Ligger inte en del av intresset i att utveckla butiken själv då Magento är ett förhållandevis enkel plattform att jobba med.
Driva en webbshop är inte en verksamhet, eller affärsidé, utan en försäljningskanal. Jag tror det är bäst att fokusera på sin verksamhet (i det här fallet sälja diamantringar) och ta in experter på tekniken, annars drunknar man lätt i infrastrukturen och kunderna ignoreras. Magento är bra för att det är lätt att förstå och föra en konstruktiv dialog med utvecklaren.
Svara med citat
  #8  
Gammal 2020-06-16, 06:44
David Jackson David Jackson är inte uppkopplad
Ny medlem
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team nonw
Ett halvår med Magento och Nordic Web Team Rltsquare
 
Reg.datum: jun 2020
Inlägg: 1
David Jackson is on a distinguished road
Standard

You should contact with an experienced team to led your projects in Magento.
If you want to do on your own then keep practicing more to overcome your problems.
Good Luck.
Svara med citat
Svara

Taggar
magento, nordic web team

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

ForumhoppPowered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger