Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Ni alla som har e-handels sidor

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94274
    Frederik
    Deltagare

    Vad driver er.? Läst lite om att lyckas som e-handlare eller företagare, att det är 100% bättre att hitta en affärside i nått man brinner för än att leta som en tok på produkter som man tror säljer. Men om man brinner för att vara företagare och t.ex. driva e-handel med allt det innebär, och att hitta produkter med så mycket marginaler som möjligt och att man tror det säljer, för i slut ändan så är det väll pengarna i plånboken man räknar? Då spelar det inte “så” stor roll vad det är jag packar för nått.

    Leker lite med tanken. !
    Jag älskar datorer och teknik, men skulle aldrig fundera på att börja sälja det för att jag tror marknaden är mättad samt att marginalerna är helt hopplösa. Men kollar jag t.ex. på en e-butik som säljer hudvårds produkter på nätet med några 100% påslag, så skulle jag hellre sälja det?

    Eller tänker jag helt galet?

    //Freddy

    #108577
    Parvelito
    Deltagare

    Det som driver mig är viljan att försörja mig och min familj.

    Jag har jobbat med att sälja data/elektronik i en rätt stor del av mitt yrkesverksamma liv. Innan jag började med det var jag gjutare. Nu är det svårt att utan investeringar i miljardklassen bygga ett stålgjuteri, så jag fortsätter med det andra jag kan.

    Det skall inte förnekas att jag sneglat en hel del på andra business, och visst har jag fuskat en del. Men jag lyckas inte särskilt bra med det andra.

    Därför ligger det ett prylar i mitt garage bestående av en massa handgjord keramik där en del är fina tavlor, klockspel och prydnadssaker, och en del är av mer “erotisk” karaktär. Väldigt roliga saker för den med lite bonnhumor, men att sälja det på nätet var lönlöst.

    I en garderob har jag några hundra bakrutesdekaler av “raggartyp” med budskap “Tuta inte – föraren sover”.

    I ett hörn har jag några hundra helt nya affischer, från 1980-talet med pudelfrillor, smurfar och annat som var inne då.

    Men inte gick det att sälja på nätet, eftersom jag saknade insikten i exakt hur sådant skulle kunna säljas. Och kanske gav jag upp lite för snabbt eftersom jag sålde hemelektronik parallellt, och lyckades med det. Bättre att spilla tiden på sådant som ger resultat.

    Min åsikt är ändå att man bör ha rätt bra kunskaper och intresse för det man säljer om man skall lyckas. Marginaler i all ära, men 80% marginal av ingenting är fortfarande ingenting. 45% av en massa pengar, är en hel del pengar kvar.

    #108578
    Frederik
    Deltagare

    Min dröm är att stå på egna ben någon dag. Läser om företagande/ elhandel i stort sätt varje dag. Har på senare tid börjat kikat runt på alvar vad jag vill hålla på med. Det jag fastnar i att man ska hitta en affärside man brinner för. Så klart att det är roligare att sälja grejer man själv gillar. Men min tanke varför inte satsa på något med goda marginaler och något marknaden frågar efter, och ha själva drivandet av företaget och elhandeln som man brinner för . Idag så har tillverkaren så pass bra information och bilder på produkterna, så i stor set kan alla sälja t.ex. batterier på nätet.

    En tanke jag fick då jag va och lyssna på en kille som höll ett föredrag om företagandet. Killen hade 8 olika företag och ett av företaget va trav hästar som han inte kunde nått om, men avsluta med att han va en jävel på att driva företag.

    Eller är jag helt ute och cyklar?

    #108584
    Parvelito
    Deltagare

    Om du på ett eller annat sätt kan köpa in den know-how som du saknar så räcker entrepenörsanda utöver det vanliga långt. Men att börja med något man inte har riktigt grepp om känns lite farligt. Risken är rätt stor att man bränner sig rätt rejält.

    Men du kan ju alltid börja plugga på om hudvårdsprodukter och researcha marknaden så att du börjar få grepp om den. Det är rätt stora kunskapsluckor man brukar kunna täppa till med 500 timmars egenstudier av ett ämne.

    #108587
    Rikard
    Deltagare

    Är det inte vedertaget att det är 10 000 timmar som krävs för att man ska bli riktigt bra på något Parvelito?

    Jag tror att det är jätteviktigt att vara intresserad av de produkter/tjänster man säljer. I e-handelsfallet så är det ju viktigt att vara intresserad av ehandel också för att man ska lyckas. Att kunna programmera kan jag tycka skulle vara en fördel.

    Sen tror jag inte att man behöver veta allt om toner och bläckpatroner för att starta en ehandel inom det segmentet men intresse att lära sig är viktigt för man får mycket frågor från kunder om butikens produkter och annat kringliggande. Det är också betydligt enklare att göra rätt prioriteringar och framtidsplaner om du har kunskap om branschen.

    Vi har kassa marginaler för den som eventuellt funderar på denna branschen dock :-)

    #108590
    GregerA
    Deltagare

    Vi har kassa marginaler för den som eventuellt funderar på denna branschen dock :-)

    = konkurrens undanbedes vänligt men bestämt … :D

    Jo, jag håller med. Den erfarenhet och passion man har för produkterna är något som man inte kan läsa sig till.

    Själv har jag hållt på med elektronik sedan 12-13 års åldern, och på olika sätt jobbat med det hela mitt yrkesverksamma liv.

    Visst, det kunde vara kul att sälja kattburar och hudkrämer också, men det känns inte riktigt som mitt gebit. Inte ens ren konsumentelektronik till icke teknikintresserade känner jag som min hemmaplan. Det finns det andra som gör bättre.

    Sedan finns det visserligen männsikor som kan sälja “vad som helst” – men det är nog svårt att få det att lysa igenom på nätet. De lyckas nog bättre vid personlig försäljning.

    #108597
    Macondax
    Deltagare

    Precis som tidigare talar, så tror jag att det krävs ett engagemang och kunskap/intresse från din sida, för att lyckas som e-handlare. Man får många knepiga frågor, allt ifrån användningsområde till hur det skall monteras, hur det ser ut, hur infästningar ser ut (talar ur egen erfarenhet) och allt annat som rör produkterna du säljer.

    Visst, jag har många gånger under de åren jag drivit e-handel funderat på att expandera och även utöka med någon annan produktkategori där marginalerna är större. Men, det fallerar alltid på okunskap, ointresse eller brist på kunskap om branschen. Att det blev tillbehör för lätta och tunga lastbilar, beror helt på mitt intresse för fordon, och en liten insyn i en bransch som då saknade en totalleverantör av tillbehör.

    #108626
    Jimmys
    Deltagare

    “hudvårdsprodukter på nätet med några 100% påslag” i den kategorin skulle man ju vilja kvala in :-)
    Det skadar inte om man har ett intresse för det man säljer, men hittar du något som du tror är lukrativt så kommer nog intresset och kunskapen med det. Sen gäller det att ha koll på logistiken, där tror jag många missar.

    Så, då var första inlägget avklarat.
    /Jimmy

    #108633
    Rikard
    Deltagare

    Greger: så du snappade upp den vädjan från min sida :-)

    Jag kanske missförstår dig med att det är svårt att driva butik på nätet utan engagemang för sina varor? Jag har en känsla av att det tvärtom är enklare att göra det på nätet än i en fysisk butik? Lättare att måla upp en fasad av att man är en specialist på nätet men i själva verket kör man bara ett helt sortiment från en grossist rakt av utan kunskap om produkten? Det kan vara så väl toner, kontorsmaterial som hårvårdsprodukter eller kablage. Har jag fel?

    escola: Välkommen, kul jag har höga förhoppningar på att du kan bidra med dina erfarenheter.

    #108636
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Det som driver en är att få gå till världens bästa jobb varje dag. Att ha ett omväxlande jobb som är ganska fritt, och där man måste använda sin kreativitet och hela tiden får lära sig nya saker samtidigt som man faktiskt försörjer sig.

    Att sälja saker man inte brinner för tror jag är svårt. Visst kan man få det att se ut som man kan sin sak även om man inget vet och man bara kör ett sortiment, men i slutänden tror jag kunderna genomskådar det.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.