Åklagaren: Bubblig.se begick inget brott

Åklagaren som lade ner polisutredningen mot Bubblig kommenterar sitt beslut.

För några veckor sedan kunde vi avslöja att polisutredningen mot Bubblig, som levererar alkohol till skåningar på fredags- och lördagskvällar, hade lagts ner.

Bubbligs kundansvarige Johan Segerberg hade inte fått någon motivering till varför utredningen mot honom hade lagts ner.

Annons

- Vår tolkning är att de delar vår bedömning och har kommit fram till att vår verksamhet inte är olaglig, sade han då till Ehandel.se.

Och nu får han stöd av den som tog beslutet att inte fortsätta med förundersökningen, nämligen åklagaren Thorbjörn Sjöberg. Han hänvisar till "23 kapitlet 4 § andra stycket rättegångsbalken", och menar att det inte längre fanns "anledning att fullfölja förundersökningen".

- Det saknas (numera) anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, skriver han i ett mejl till Ehandel.se.

"Är besviken och förvånad"

Bakom polisanmälan mot Bubblig stod Nätvinhandlarnas Branschorganisation, som menade att det var solklart att Bubblig inte skötte sina leveranser på ett korrekt sätt. Föreningens ordförande Ole Nielsen är inte nöjd med åklagarens beslut att lägga ner utredningen.

- Med all respekt för eventuella resursbrister hos Åklagarmyndigheten så är jag både besviken och förvånad. Det borde vara enkelt att utreda just det här brottet, säger han till Ehandel.se.

Problemet med Bubbligs leveranser över Öresundsbron är enligt Ole Nielsen att de inte sker av en oberoende transportör, utan av företaget själv. 

- Det står poliser vid brofästet varje dag. Hur svårt kan då det här vara att utreda? Det borde vara väldigt enkelt att kontrollera hur de här leveranserna går till, säger han till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: 

Annons

Han trotsade monopolet - kör alkoholen över Öresundsbron

Trotsade monopolet - nu polisanmäls Bubblig.se

Regeringen slår tillbaka - vill stoppa spritbutik

Bubblig.se lever vidare: "Ett bra uppsving bland kunderna"

Polisens förundersökning mot Bubblig nedlagd

Annons