Alexandra Bengtsson slutar – får jobb hos Polarpumpen

Lämnar Tonerlagret för att jobba med marknadsföring hos Polarpumpen.

Om Tonerlagrets grundare Rickard Westberg har gjort sig känd inom e-handelsbranschen som Tonerkungen, får Alexandra Bengtsson åtminstone ses som företagets Tonerprinsessa. Under de två åren hon har jobbat på Tonerlagret har hon haft hand om allt från marknadsföring till kundtjänst.

Men alla fester har ett slut och nu har det blivit dags att gå vidare. Alexandra Bengtsson har nämligen fått ett nytt jobb hos e-handlaren Polarpumpen där hon ska ingå i marknadsteamet. Hon har fått titeln Customer Insight and Opportunities Specialist.

Annons

- Ja, jag har fått växa mycket och prova mina vingar på flera olika sätt i Tonerlagret, och nu hoppas jag kunna växla upp ännu mer på Polarpumpen, säger hon.

Hon ser bland annat fram emot att komma till en större arbetsplats.

- Jag har egentligen aldrig jobbat på ett större bolag. Både Roliga Prylar och Tonerlagret var bolag med ungefär fem anställda. På Polarpumpen jobbar omkring 25 personer.

Vill ta med familjär känsla

I sin nya roll kommer Alexandra Bengtsson ansvara för att optimera kontakten med företagets kunder och se till att all kommunikation från företaget följer en röd linje. Innan hon tackade ja till det här jobbet hade hon fått andra erbjudanden från företag som ville att hon skulle jobba med kommunikationen hos dem, men valet föll på Polarpumpen bland annat eftersom hon ville stanna kvar inom e-handeln.

- Det är många som har haft en personlig kontakt med Tonerlagret och jag hoppas kunna få in samma familjära känsla hos Polarpumpen som vi har på Tonerlagret, berättar hon.

Så du går alltså från toner till värmepumpar, vad är det med de produkterna som tilltalar dig?

- Det är väldigt platta produkter så man har en stabil grund att stå på och så kan man göra mycket runt omkring. Om man jämför med den typen av varor som vi sålde på Roliga Prylar så tror jag att det är lättare att lyckas lyfta en platt produkt.

Hur känns det att lämna Tonerlagret nu då? Ni verkar ju ha väldigt roligt?

Annons

- Det är ju mycket känslor, men det ska bli väldigt kul att gå över till ett starkt företag som Polarpumpen. Samtidigt är det är det ganska ledsamt, man blir så nostalgisk. Så det smärtar i hjärtat men jag tror att både jag och Tonerlagret mår bra av att det kommer någon ny som kan göra saker på ett annorlunda sätt.

Alexandra Bengtsson börjar på sitt nya jobb den 16 januari 2017.

LÄS ÄVEN: Veckans 5 med Alexandra "Tonerprinsessan" Bengtsson

Annons