Amazons kassalösa butik säkrar en plats i Europa

E-handlaren planerar inte tusentals obemannade butiker men kanske en brittisk.

Världen kan inte sluta prata om Amazons nya kassalösa fysiska butik. En butik där kunden bara går in och plockar sina varor och sedan går ut igen. Hur det hela fungerar förklarade vi i en av veckans tidigare artiklar.

Sedan dess har det hunnit spridas rykten om att Amazon skulle öppna 2000 fysiska butiker. Ett rykte som liknade det som spreds efter att man slagit upp en av sina fysiska bokaffärer. Amazon var dock snabba på att dementera ryktet om tusentals butiker. En taleskvinna för Amazon kommenterade tidigare i veckan att "vi har inga planer på 2000 av någonting".

Annons
Annons

Företaget säger sig fortfarande vara i lärostadiet när det kommer till den fysiska världen.

Amazon Go i Storbritannien

Nu rapporterar den brittiska tidningen The Guardian att Amazon planerar att lansera sin kassalösa butik, Amazon Go, även i Storbritannien.

Samma dag som man öppnade den första Amazon Go-butiken, i måndags den 5 december, så ska man ha registrerat varumärket i Storbritannien. Något som The Guardian menar på visar att Amazon har som plan att öppna dessa butiker även på andra sidan Atlanten.

Den amerikanska Amazon Go-butiken, som kommer att öppna för alla Amazons kunder i början av nästa år, säljer dagligvaror och färdiga måltider. Ett område där man redan säkrat upp utbudet i Storbritannien i ett samarbete med matjätten Morrisons. Det är alltså ganska troligt att om man expanderar konceptet utanför USA så ligger Storbritannien närmast till hands.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!