Anrikt herrskrädderi köper upp Frontmen.com

E-handlaren och det anrika skrädderiföretaget SIR of Sweden bildar ny modekoncern.

I somras kunde vi berätta att e-handelsföretaget och modeportalen Frontmen.com plockade in två miljoner i investering från Wellstreet och Optimizer Invest. Nu kommer beskedet att det anrika familjeföretaget och herrskrädderibolaget SIR of Sweden förvärvar e-handlaren, och att Optimizer Invest i samband med lämnar sin roll som delägare.  

- Vi såg tydliga synergier mellan bolagen och ville skapa den bästa tänkbara kombination av det traditionella och framtida entreprenörskapet inom konfektionsindustrin, kommenterar SIR of Swedens VD Mats Ljungström förvärvet i ett pressmeddelande.

Annons

"En riktigt rolig resa framför oss"

Frontmen.com har, som vi tidigare har berättat, ambitionen att bli svenska mäns stiliga kompis. Grundaren och VD:n Oscar Arrsjö är en flitigt anlitad modeexpert som bland annat har synts i TV4:s morgonsoffa.

Nu ska hans företag ingå i en koncern med SIR of Sweden, där Oscar Arrsjö får rollen som Chief Digital Officer. Tillsammans med medgrundaren Mathias Hulvén ska han ansvara för bland annat koncernens e-handel.

- Med förvärvet adderas kompetens och muskler som möjliggör att både FRONTMEN och SIR of Sweden inom kort kommer att kunna erbjuda en ännu bättre – ja, rent av fantastisk – köpupplevelse för alla nuvarande och blivande kunder. Vi har en riktigt rolig resa framför oss, säger Oscar Arrsjö i pressmeddelandet.

Wellstreet får styrelseplatser

Samtidigt blir Wellstreet delägare i den nya modekoncernen, och de två e-handelsprofilerna Mikael Wintzell och Sïmon Saneback tar plats i koncernens styrelse.

- Detta är en drömaffär. Vi är oerhört stolta att ha lyckats gifta ihop en sann pionjär med en digital innovatör - en unik kombination av industrikunskap och digital kompetens som bäddar för fler strategiska förvärv, säger Mikael Wintzell.

De inblandade aktörerna har kommit överens om att varken kommentera köpeskillningen eller hur mycket Frontmen.com har värderats till.

Annons