I dag: Årets Prime Day är här – nya deals var femte minut

Amazon har kört igång shoppingfesten Prime Day för tredje året i rad.

2015 gick startskottet för Prime Day - Amazons egentillverkade shoppinghögtid som endast är öppet för personer som är medlemmar i Amazons kundklubb Prime. Succén lät inte vänta på sig och flera populära varor sålde slut på kort tid, vilket gjorde många kunder besvikna.

Året efter hade Amazon förberett sig bättre och kunde rapportera en försäljningsökning på 60 procent. Då uppgavs 46 miljoner amerikaner har handlat från Amazon under Prime Day för i snitt 50 dollar per order, vilket bland annat gjorde dagen till den bästa någonsin för försäljningen av Amazons egna produkter.

Annons

Prime Day-premiär för Amazons flygplan

Nu är det dags igen och det här året har Amazon breddat festligheterna med en tjuvstart som ägde rum redan i går kväll. Förturen gällde dock endast personer som använde Amazons shoppingassistent Alexa till att göra sin beställning. Nytt för i år är att Amazon tänker använda sina Prime Air-flygplan för att få ut beställningarna till sina amerikanska kunder så fort som möjligt.

- Våra team har arbetat i månader för att säkerställa spännande och intressanta erbjudanden. Våra lager är fullpackade, våra medarbetare är redo och våra logistikleverantörer runt om i världen väntar spänt på den första Prime Day-beställningen, säger Greg Greeley, vice president för Amazon Prime, i ett pressmeddelande.

Amazon Prime Day pågår i totalt 30 timmar och Amazon lovar “tiotusentals” erbjudanden, samt att nya erbjudanden ska dyka upp var femte minut. Bland de produkter som väntas dra mest intresse från kunderna finns bland annat Amazons egna produkter, som högtalaren Amazon Echo och läsplattan Kindle Paperwhite.

Annons