Best of Brands kunde inte räddas – har nu gått i konkurs

Försökte rädda bolaget på flera sätt.

Modekedjan Best of Brands har sedan den 28 augusti varit i rekonstruktion, men igår försattes bolaget i konkurs vid Södertörns tingsätt, rapporterar Dagens Handel.

LÄS ÄVEN: Skulder på 80 miljoner - Best of Brands i rekonstruktion

Annons

Sen företaget ingick i en rekonstruktion har de verkligen kämpat för att försöka rädda bolaget. Under hösten stängde de därför alla sina butiker förutom tre, sade upp anställda och försökte även förhandla med fastighetsägare. Då var planen att försöka satsa på e-handel i kombination med de kvarvarande fysiska butikerna.

LÄS ÄVEN: Best of Brands uppges vilja stänga sex av åtta butiker

Tre butiker fortfarande öppna

Enligt ett brev från Trägårdh Advokatbyrå och rekonstruktör Ola Sellert, som har tagit hand om rekonstruktionen, framgår det att styrelsen nu har valt att försätta bolaget i konkurs. Företagets hemsida har redan lagts ner, men de tre sista butikerna i Sickla i Stockholm, Atollen i Jönköping och Kompassen i Göteborg är fortfarande öppna, enligt konkursförvaltaren Ulf Andersen. 

Julhandeln var kedjans sista livlina

Konkursbeslutet berodde på att försäljningen fortsatte vara svag med så mycket som 30 procent lägre än prognostiserat. Julhandeln var kedjans sista livlina men innebar inte någon vändning. Allt började 2015, året då modeföretagets resultat försämrades kraftigt. Under 2017 omsatte bolaget 270 miljoner kronor men med en rörelseförlust på nära 55 miljoner, skriver Dagens Industri.

Annons