Skulder på 80 miljoner – Best of Brands i rekonstruktion

Sätter hoppet till sitt goda rykte.

Så sent som i förra veckan kunde vi rapportera att modeföretaget Best of Brands avslutade sitt senaste verksamhetsår med ett rejält tapp på resultatsidan.

LÄS ÄVEN: Best of Brands ökar förlusten med över 30 miljoner

Annons

Nu står det klart att inledningen på 2018 inte verkar ha gått så mycket bättre. Under gårdagen lämnade nämligen Best of Brands in en ansökan om företagsrekonstruktion till Södertörns tingsrätt, vilket tidningen Habit var först med att rapportera om. I ansökan framgår det bland annat att företaget har drabbats av likviditetsproblem efter att ha haft en sämre försäljning än väntat under våren och sommaren. I dag beslut om att bolaget ska genomgå en företagsrekonstruktion.

Vill få skulderna nedskrivna

Enligt rekonstruktionsansökan ska de befintliga ägarna vara beredda att skjuta till kapital för att genomföra rekonstruktionen, och för att hålla verksamheten igång under tiden som den pågår. Dock kan både personalstyrkan och Best of Brands butiksnät komma att ses över.

Best of Brands ägare räknar med att företagets "goda rennomé" ska underlätta rekonstruktionen. Företaget bedömer det dock som nödvändigt med en nedskrivning av bolagets skulder, som för närvarande ska uppgå till 80 miljoner kronor. Best of Brands har i dag åtta butiker och en egen e-handel, samt cirka 110 anställda.

LÄS ÄVEN: Han lämnar NetOnNet - ska få fart på Best of Brands e-handel

Annons