Bilhandlare tar steget ut på nätet: ”Ser ökad efterfrågan”

Vänder sig direkt till kunderna med ny e-handelsplattform.

Vi på Ehandel.se har vid ett flertal tillfällen rapporterat om bilmärken och bilåterförsäljare som sakta med säkert har närmat sig e-handelns händelserika värld. Hittills har det dock oftast inte handlat om fullskalig e-handel, utan om varianter där man beställer sin bil på nätet och sedan hämtar upp den på en förvald plats.

Leasar via e-handel

Nu meddelar återförsäljaren JBil att "direktförsäljning av bilar på nätet" står för dörren. Mer exakt handlar det dock om leasing, som nu ska kunna ske via företagets nya e-handelsplattform.

Annons
Annons

- Vi på JBil ser en ökad efterfrågan från kunder som vill beställa sin nya bil på nätet och Leaseonlines plattform E-CAR Suite ger oss möjligheten att snabbt komma på banan med våra kunderbjudanden online, säger John Marnell, vd på JBil, i ett pressmeddelande.

"Behöver inte investera miljonbelopp"

När kunden har lagt sin beställning på J Bil:s hemsida, får hon eller han hämta upp sin bil på något av JBils fyra försäljningsställen i Stockholm.

Den nya tjänsten är ett samarbete mellan JBil och white label-plattformen Leaseonline.

- Som enskild bilåterförsäljare behöver man inte investera miljonbelopp för att ligga i digital framkant, vi tar hand om tekniken och JBil får en extra försäljningskanal som fungerar dygnet runt, året om, säger Sverker Andersson, vd på Leaseonline.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!