Bring i samarbete med SL – storsatsning på paketskåp

Snart kan stockholmarna hämta sina paket vid tunnelbanan när Bring utökar antalet paketautomater i huvudstaden.

Paketautomaterna breder ut sig över landet. I slutet av förra året bestämde sig Willys för att installera paketstationer i 43 av sina butiker och även DHL har rapporterat att deras satsningar på paketautomater slagit väl ut.

Men man är inte ensamma. Bring har sedan i november 2015 haft elva paketautomater utplacerade i Stockholmsområdet. Utfallet har varit väldigt positivt och nu utökar distributören sina tester med automater vid Gullmarsplan, Tekniska högskolan och pendeltågsstationen i Spånga.

Annons

– Det är framförallt enkelt, snabbt och smidigt att hämta ut sitt paket i en automat, utan att behöva stå i kö. Vår undersökning visar att många nöjda mottagare tycker om Brings paketautomater, säger Tobias Åbonde, ansvarig för konsumentleveranser på Bring.

Automater för pendlare på språng

Precis som DHL samarbetar Bring med det danska systemföretaget SwipBox och automaterna har hittills främst varit placerade i matbutiker, på serviceställen och andra platser som konsumenterna associerar med paketutlämning.

Men i och med samarbetet med SL gör man det nu smidigare för pendlare att plocka upp sina paket på språng. 

– Vi på Bring är mycket nöjda med att få den här möjligheten. För oss är det en fördel att placera våra automater på platser där många människor passerar varje dag. Större valfrihet vid leverans ger en bra köpupplevelse och gör nätbutikerna mer attraktiva, säger Tobias Åbonde.

Annons