Byggföretag avskräcks inte – satsar 70 miljoner på E-City

Blir ensam ägare av Queenswall som står bakom det omtvistade e-handelsklustret i Ängelholm.

E-handelsklustret E-City har sedan invigningsceremonin förra hösten fortsatt att växa, och i dag står två stora e-handelsbyggnader klara söder om Ängelholm. Men projektet har kantats av missnöje från både grannar och myndigheter, och så sent som i april i år stod det klart att Ängelholms kommun skulle ta ställning till en helt ny detaljplan. Den ska i sin tur förhoppningsvis leda till att E-City kan slippa både rivning och böter.

Men en som inte låter sig avskräckas av de många rättsliga turerna är fastighetsägaren Catena, som nu går ut och meddelar att företaget har köpt på sig resterande 40 procent av byggherren Queenswall, från den nuvarande ägaren Falvir AB. Tidigare har Catena ägt 60 procent av Queenswall, men blir alltså nu ensam ägare. Köpesumman för den senaste andelen uppgår till 70 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Catena.

Annons
Annons

"Goda möjligheter att fortsätta"

Queenswall äger 205 000 kvadratmeter mark där e-handelsklustret E-City ligger.

- Genom förvärvet stärker Catena sin position i Ängelholm med ett expansivt e-handelskluster. Ängelholm är strategiskt beläget för både nationella och internationella godsflöden och den kvarvarande marken ger oss goda möjligheter att fortsätta utvecklingen av området med för logistik anpassade anläggningar, säger Catenas VD, Benny Thögersen, i en kommentar.

E-City:s byggnader har i dag ett hyresvärde på 36 miljoner om året. E-handlaren Boozt, som flyttade in i klustret tidigare i år, är klustrets största kund.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!