Coop utökar e-leveranserna: ”Stora volymökningar”

Logistiksamarbete utökas till Göteborgsregionen.

Coop har de senaste åren satsat rejält på e-handeln. Knappt hade de aviserat att de skulle öppna sin första darkstore för att kunna distribuera mat till e-handelskunder, förrän de berättade för Ehandel.se att deras ambition är att öppna fler darkstores utanför Stockholm.

Den numera berömda Smartkassen, där kunden väljer receptet och e-handeln sedan automatiskt plockar varorna, har varit en starkt bidragande orsak till att företagets e-handel växer i rekordfart.

Annons

Fler får hemkörd mat 

Nu leder framgångarna på nätet till att företaget expanderar verksamheten ytterligare och ger fler kunder möjligheten att få sin mat hemkörd.

Som ett led i det utökar nu Coop samarbetet med Widrikssons Åkeri AB, som sedan tidigare distribuerar e-handlad mat i Stockholm för matjättens räkning. Nu kommer åkeriet att stå för distributionen även i Göteborgsområdet.

 "Vi ser en fortsatt volymtillväxt"

Och enligt Widrikssons är deras tjänster efterfrågade av Coops kunder.

- Flera av våra kunder har länge efterfrågat våra tjänster även utanför Stockholm och Mälardalen, men det är inte förrän nu som vi känner att det är rätt tillfälle. Att Coop som en stark aktör inom e-handel av livsmedel vill expandera tillsammans med oss i Stockholm och i Göteborg är väldigt glädjande, säger Johan Nyblom, VD på Widrikssons Åkeri  i ett pressmeddelande.

På Coop tror man nu på fortsatt tillväxt i e-handeln.

- Vi i Coop Väst är mycket nöjda med detta nya samarbetsavtal. Vi har haft stora volymökningar senaste åren och vi ser en fortsatt ökad volymtillväxt inom e-handeln för dagligvaror de kommande åren säger Tommy Fougner, regionchef Coop Väst.

Matdistributionen kommer inledningsvis att ske med biogasfordon.

Annons
Annons