Däckpopup tillbaka efter förra årets lyckade påskpremiär

Bythjul.com upprepar under en månad förra årets satsning på pop up-verkstad för byte till sommardäck.

Från och med den 15 april är det inte längre tillåtet att ha dubbdäck på bilen, och enligt Bythjul.com är 15 april också den dag då allra flest passar på att byta till sommardäck. 

För att möta den stora efterfrågan ska Bythjul.com upprepa förra årets satsning på en pop up-verkstad i Sickla Köpkvarter utanför Stockholm. Bythjul Express, som den tillfälliga verkstaden kallas, ska sist det begav sig ha lockat ett stort antal kunder och kommer det här året att hålla öppet mellan den 17 mars och den 17 april. 

Annons

- Samtliga personer som hjälper till med att montera sommardäcken är utbildade bilmekaniker som även kan ge bra tips gällande förvaring av vinterdäck eller råd kring att byta däck i allmänhet. Det bästa är att vi kan montera nya sommardäck köpta på nätet då vi transporterar dem direkt till pop-up verkstaden i Sickla. Där kan man snacka om att spara tid, säger Torkel Hallander, trafiksäkerhetsexpert och vd på Bythjul.com.

Varnar för billiga däck

Enligt Bythjul.com, som hänvisar till siffror från undersökningen BilPanelen, tänker 36 procent av bilisterna köpa nya sommardäck i år. Samtidigt uppger 29 procent att de kanske kommer att göra detsamma.

- Genom att köpa sommardäck på nätet får man bra information samtidigt som det blir lättare att jämföra och därmed lära sig genom vad andra köpt. Många vill göra och även gör en bra affär genom att köpa däck på nätet, men kom ihåg att en nyligen gjord studie visar att ju billigare däck desto längre bromssträcka, säger Torkel Hallander.

Annons