De ger e-handlarna möjligheten att testa fysisk butik

Studenter öppnar pop-up där e-handelsföretag kan hyra in sig för en helg.

My Gummesson och Elin Fornander läser båda utbildningar inom Service Management vid Campus i Helsingborg. När de kontaktades av ett studentnätverk och tillfrågades om de ville driva ett pop up-projekt blev de nyfikna. Resultatet blev vad de nu kallar Projekt Pop-up.

Pop-up för en helg

Tanken är att företag som primärt sysslar med e-handel ska få möjlighet att ha en pop up-butik för en helg, men utan att behöva organisera och styra upp allt själva. Allt det praktiska står nämligen My Gummesson och Elin Forander för. 

Annons

- Vi ansvarar för att koordinera pop up-butiken här i Helsingborg och sen kan lokala e-handlare få ansvar för en fysisk butik och testa på att sälja sina produkter där, säger Elin Fornander. 

Hälften av platserna redan fyllda

Den 6-7 maj samt den 26-27 maj är de dagar som gäller och de e-handlare som vill vara med betalar en symbolisk summa som fungerar som ett självkostnadspris då projektet inte drivs utifrån något vinstintresse.

Tjejerna har framför allt varit i kontakt med inkubatorsföretagen på E-commerce park i Helsingborg och hittills har intresset för att pröva på pop up-konceptet varit stort.

- Många har rent spontant varit väldigt positiva. De säger “det här låter jättekul, kan vi anmäla oss?” Vi öppnade anmälningarna för en vecka sen och vi har redan fyllt hälften av platserna, berättar My Gummesson.

Kommunen med på noterna 

Även Helsingborgs stad och Citysamverkan samarbetar med projektet och butiken kommer att vara centralt belägen på Kullagatan 54 i Helsingborg.

Tanken är att flera e-handelsföretag ska kunna samsas i lokalen och My Gumesson och Elin Fornander hoppas att projektet på sikt ska kunna ge ringar på vattnet och spridas till andra orter där det finns en liknande efterfrågan.

- Vi hade ju tyckt det var jättekul om det kan inspirera till flera och göra liknande saker. Vi har ju sett många e-handlare som gjort det här själva och det är många som tycker det varit svårt. Att driva fysisk butik är definitivt inte samma grej som att sälja via nätet, säger My Gummesson.

Skulle ni själva kunna tänka er att bedriva e-handelsverksamhet i framtiden?

Annons

- Det har jag inte tänkt på tidigare, men nu när man har befunnit sig i den här kontexten blir man ju lite sugen och funderar lite! säger My Gummesson.

- Det är väldigt kreativa personer vi har träffat! Vi har bara träffat personer som brinner för det de gör och det är givetvis inspirerande. Så det är jättekul att kunna erbjuda dem den här möjlighet. Vi håller alla tummar för att vi har vädret med oss och att det blir så lyckat om möjligt, fyller Elin Fornander i.

LÄS ÄVEN:
Helsingborg satsar på att bli Sveriges e-handelsstad
Helsingborgs e-handelsplan Centrum för framtidens handel

Annons