Den forna Top Gear-trion får snart trycka på gasen igen

I mitten av november är det dags att rulla ut det första avsnittet av Amazons efterlängtade bilshow The Grand Tour.

Sommaren 2015 knöt Amazon till sig Top Gear-stjärnorna Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May efter att trion lämnat BBC. Prislappen för Amazon landade enligt rykten på mer än 2 miljarder dollar för 36 avsnitt.

En rejäl summa kan tyckas men med tanke på Top Gears popularitet kommer investeringen säkert att betala av sig. Många har nog gått och väntat på ett startdatum för den nya serien, som fått namnet ”The Grand Tour”, och nu är väntan över.

Annons

”Kunderna har varit desperata”

Idag meddelar nämligen Amazon att det första avsnittet kommer att släppas fredagen den 18 november. Men är du typen som föredrar en maraton-sittning och att gasa dig genom en hel säsong i ett svep går du bet.

E-handelsjätten har valt ett mer traditionell schemaläggande och kommer endast att släppa ett avsnitt per fredag under tolv veckor. Och om du inte redan visste det så är serien inte för oss vanliga dödliga, det krävs ett medlemskap av Amazons streamingtjänst Prime Video.

– Våra kunder har varit desperata i jakten på att ta reda på när de kan titta på sitt favoritgäng igen så vi är mycket glada att kunna tillkännage ett datum för en av de mest efterlängtade TV-serierna under 2016, säger Jay Marine, chef för Amazon Prime Video EU.

Annons