Detaljhandelsjätte chockstänger 63 fysiska butiker

Konverteras till e-handelslager.

Häromdagen kunde vi berätta om ett stort varumärke som nu väljer att stänga alla sina egna fysiska butiker. Nu fortsätter de fysiska stängningarna, men hos världens största detaljhandlare.

LÄS ÄVEN: Stort varumärke stänger alla sina fysiska butiker

Annons

Sam's Club är jätten Walmarts medlemsklubb och varumärket har samtidigt flera hundra fysiska butiker i USA. Där kan medlemmarna shoppa produkter i storpack, till rabatterade priser.

Nu meddelar flera tidningar att ett stort antal Sam's Club-butiker har stängts. Många av de anställda ska inte ha blivit meddelade om stängningen, utan fått reda på det när de igår morse möttes av en igenbommad affär.

Flera butiker ska bli lager

Walmart har nu bekräftat att 63 av klubbens butiker ska läggas ner. Ungefär 50 av dessa kommer inte att se dagens ljus igen och resten ska konverteras till e-handelslager.

- Företaget kommer att konvertera upp till 12 av de påverkade butikerna till e-handelslager vilket kommer att skapa snabbare leveranser av online-order, skriver Walmart i ett pressmeddelande.

Uppemot 10 000 anställda berörs av beslutet.

- Vi vet att det här är svåra nyheter för våra medarbetare och vi arbetar för att omplacera så många av dem som möjligt i närliggande butiker. Vårt fokus idag har varit på dessa medarbetare, säger John Furner, vd för Sam’s Club.

Annons